Erwin Schoomade is een maatschappelijk betrokken  en een bevlogen Vlaardingse ondernemer. (Foto: Peter Spek)
Erwin Schoomade is een maatschappelijk betrokken en een bevlogen Vlaardingse ondernemer. (Foto: Peter Spek) (Foto: Peter Spek)

Maatschappelijk en bevlogen ondernemers gezocht

De inschrijving geopend voor de verkiezing MVO-ondernemer van het jaar. Ondernemers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, kunnen hiervoor worden voorgedragen. De inschrijving loopt tot 15 augustus.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Uit de inzendingen kiest een jury - bestaande uit kopstukken uit de regio - drie genomineerden. Op 10 oktober 2018, op de Dag van de Duurzaamheid, wordt de winnaar gekozen tijdens het eerste evenement van Sociaal Economisch Netwerk met sprekers als voorzitters Hans de Boer van VNO-NCW en Mariëtte Hamer van de Sociaal Economische Raad.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ondernemen met oog voor mens en milieu. Er zijn ondernemers die het al jaren doen en die een voorbeeld zijn voor anderen. De MVO-trofee is in het leven geroepen om koplopers publiekelijk te waarderen en belonen. Dit zijn bedrijven die in hun bedrijfsvoering de waarden People, Planet en Profit optimaal inzetten. De verkiezing inspireert andere ondernemers in de regio om hetzelfde te doen. Zo draagt deze trofee bij aan een duurzamere bedrijfsvoering en een samenleving waarin iedereen meedoet.

De verkiezing MVO-ondernemer 2018 is een initiatief van het Sociaal Economisch Netwerk in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De zevenkoppige jury die de inzendingen beoordeelt, bestaat uit gerenommeerde vertegenwoordigers vanuit dit netwerk. De juryleden zijn: Dolf Bierhuizen van ondernemersnetwerk De Maatschappij, Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts, Edo Haan, Burgemeester Maassluis, Alphons de Koning van ABN/AMRO, John Massaar van Fonds Schiedam Vlaardingen, Mohammed El Mokaddem, van Koppert Cress en voormalig wethouder bij de gemeente Westland en Chris Oerlemans, directeur Kloet Onderhoud en lid van de Economische Adviesraad Vlaardingen.

Ondernemers die een voorbeeldfunctie vervullen in het verantwoord ondernemen kunnen in aanmerking komen voor de titel ondernemer van het jaar.

Aanmelden
De jury selecteert begin september de drie genomineerden. Tijdens het eerste evenement van het Sociaal Economisch Netwerk op 10 oktober 2018, worden de juryrapporten en video's van de drie genomineerden gepresenteerd. Alle aanwezigen brengen die dag hun stem uit en bepalen gezamenlijk wie de winnaar wordt. Aanmelden van een ondernemer die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan kan via www.sen-mvs.nl.

Britt Planken
Meer berichten