Cor Maarleveld exposeert van 4 t/m 26 augustus 2018 in Galerie de Duig?? (Landstraat 29). De expositie geeft een overzicht van zijn vele jaren als tekenaar.
Cor Maarleveld exposeert van 4 t/m 26 augustus 2018 in Galerie de Duig?? (Landstraat 29). De expositie geeft een overzicht van zijn vele jaren als tekenaar. (Foto: )

Expositie met buitenkansjes

VLAARDINGEN - Vanaf zaterdag 4 augustus zal de Vlaardingse kunstenaar Cor Maarleveld exposeren in Galerie de Duig. Maarleveld (1939) kreeg bekendheid met het tekenen van veel Vlaardingse plekjes en gebouwen. Minder bekend waarschijnlijk, zijn de vele pasteltekeningen die hij in de afgelopen jaren maakte. Het wat eigenzinnige materiaal 'pastel' waar betrekkelijk weinig kunstenaars mee werken, is voor Cor Maarleveld het medium om verfijnde landschappen, dierportretten en andere dingen mee te maken. Juist die vrijwel eindeloze mogelijkheid die pastel hem bood, zorgde ervoor dat hij vele jaren met veel plezier hier gebruik van maakte. Deze expositie geeft een overzicht van die vele jaren bezig zijn met het ambacht van en als tekenaar. Een kanttekening: Cor gaat wegens bijzondere omstandigheden, samen met zijn partner Joop van Dorp, verhuizen van de Vlaardingse Markt naar Holy zuid. Daarom wil hij graag wat van zijn werk kwijt en kun je op deze expositie werken tot soms wel de helft van de oorspronkelijke prijs kopen. Een buitenkansje voor bezoekers van deze expositie en het scheelt hem veel gesjouw naar de nieuwe flat. Hij exposeert uiteraard ook ander werk, aquarellen, schilderijen en tekeningen. De expositie wordt geopend op zaterdag 4 augustus 2018 om 16:00 uur door ds. Jan de Geus, (predikant in Vlaardingen, daarnaast een goede vriend van Cor).

Britt Planken
Meer berichten