De Vlaardinse finale tegen Zwaluwen was Jimmy van der Vaarts laatste optreden in het rood-zwart van Deltasport. Hij bezorgde de eersteklasser met een fenomenale treffer een 2-1 voorsprong. (Foto: Klaas Bloem)
De Vlaardinse finale tegen Zwaluwen was Jimmy van der Vaarts laatste optreden in het rood-zwart van Deltasport. Hij bezorgde de eersteklasser met een fenomenale treffer een 2-1 voorsprong. (Foto: Klaas Bloem) (Foto: )

Rijsoord is voor Jimmy van der Vaart nieuwe uitdaging

VLAARDINGEN – Destijds verbaasde Danny Koetsier met een overstap naar ASWH. De voor Cion veel scorende aanvaller keert komend seizoen bij CWO terug op Vlaardingse bodem. In het voortraject klopte de tweedeklasser echter aan bij Jimmy van der Vaart.

Die keek uit, was uitgelekt. naar een nieuwe club. "Maar wel één op ongeveer het niveau van Deltasport. Niet CWO dus." Het zou niet zijn eerste overstap zijn. Als jeugdspeler switchte hij van VFC naar CWO, keerde terug naar de Sportlaan en werd in 2014 als 20-jarige ingelijfd door Deltasport. Daar bewees hij zijn dodelijk trefzekerheid door bijna meteen binnen vier minuten een hattrick te produceren. "Dan komt er een nieuwe speler en ben je je plaats kwijt", kijkt hij terug op afgelopen seizoen. Inmiddels had hij zich voorgenomen de wijde voetbalwereld in te trekken. Een keuze, die hij, geeft hij aan, niet zomaar maakte. "Ik had het bij Delta best wel naar de zin". Dat jaartje bankzitten gaf hem echter het zetje om zijn grenzen te gaan verleggen. Hij zocht een nieuwe uitdaging. Liefst buiten Vlaardingen. Dat signaaltje waarde snel rond en Rijsoord hing op tijd aan de bel. Door zijn tegen SHO opgelopen forse schorsing moet hij in Rijsoord nog vier competitie-wedstrijden aan de kant blijven. Met het risico, dat een ander de sterren van de hemel speelt en hij zich in het elftal moet spelen. "Balen, man. Ik begin er daardoor niet op nul maar op min 1."

Britt Planken
Meer berichten