Op maandag en woensdag rijden de renners hun rondjes op het mooie clubparkoers. (Foto: Persgroep/gsv)
Op maandag en woensdag rijden de renners hun rondjes op het mooie clubparkoers. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

De Coureur wacht op fiat voor clubgebouw

VLAARDINGEN – De website van Rennersclub De Coureur staat een 3D-weergave van een nieuw clubhuis. Verder is het nog niet gekomen.

"We zitten in de vergunningfase", schetst penningmeester Maarten Reek de stand van zaken. Daarbij is een rol weggelegd voor de gemeente Maassluis, die al wel een subsidie heeft gereserveerd. Daarnaast heeft de club zelf gespaard en aangeklopt bij sponsors zoals Fonds Schiedam Vlaardingen. Over de financiering maakt de clubleiding zich dus geen zorgen. Wel over het ambtelijke molen. Het gebied is destijds ingericht door Recreatieschap Midden-Delfland en wordt nu beheerd door Staatsbosbeheer. "Dat heeft voorwaarden gesteld aan het onderhoud van de baan. Wij willen daarin wel participeren maar niet voor 100 procent. Een deel van het gebied is namelijk gewoon openbare weg." Ook zijn nog wat andere plooien glad te strijken. Geduld lijkt zo een schone zaak.

Geen koppelkoers

VLAARDINGEN – Rennersclub De Coureur heeft weer de koppelkoers geschrapt. De rit vormt al tal van jaren de afsluiting van het wegseizoen. De renners rijden over de Maassluisedijk maar die wordt door het ontbreken van railvervoer, ook gebruikt voor vervangend busvervoer. De club acht het te riskant om dan ook een wedstrijd te organiseren.

Britt Planken
Meer berichten