Al eerder deed een boot mee aan het Varend Corso, dat in het teken stond van de Slag bij Vlaardingen.                               (Foto: Peter Spek)
Al eerder deed een boot mee aan het Varend Corso, dat in het teken stond van de Slag bij Vlaardingen. (Foto: Peter Spek) (Foto: )

Vrijdag: Varend Corso!

VLAARDINGEN – Het Varend Corso viert de Slag bij Vlaardingen in 2018 mee. Het thema dit jaar is 'Helemaal Hollands'. Met als vlaggenschip een boot met Vlaardingse strijders, boeren en edelen uit de elfde eeuw, gevolgd door boten met Hollanders van nu. Het schip wordt op woensdag 1 en donderdag 2 augustus in de Oude Haven opgebouwd, pal voor KADE40. De stoet boten met bloemen, planten en groenten trekt aanstaande weekend door het Westland, Schipluiden, Maassluis, Delft, Den Haag en Vlaardingen. Op vrijdag 3 augustus vaart het corso naar Vlaardingen. De Vlaardingse boot komt die dag rond 17.00 uur langs de kade bij sportcentrum Polderpoort. Burgemeester Annemiek Jetten heet de middeleeuwers dan welkom in Vlaardingen. Ook de Vlaardingse Stichting Antipesto doet weer mee met het Varend Corso. Net als vorig jaar is een groep jongeren aan de slag gegaan om een boot te maken in het thema van de Slag bij Vlaardingen. De boot verbeeldt deze keer het leven in de nederzetting Flardinga in 1018.

Oproep
Een oproep van de organisatie van het Varend Corso: kom op vrijdag 3 augustus in je middeleeuwse kleding en met je trommels en banieren het Vlaardingse vlaggenschip en alle andere boten verwelkomen langs de Vlaardingse vaart!

Door: Peter Spek

Britt Planken
Meer berichten