De winnaars van het Vlaerdinghs Maetjes toernooi Justin Wuring en Dennis Peterse. (Foto: Hans Landzaad)
De winnaars van het Vlaerdinghs Maetjes toernooi Justin Wuring en Dennis Peterse. (Foto: Hans Landzaad) (Foto: Hans Landzaad)

Vlaerdinghs Maetjes toernooi sterk bezet

VLAARDINGEN – Het Vlaerdinghs Maetjes toernooi bij de jeu de boulesclub Vlaardingen krijgt steeds meer landelijke bekendheid. Niet minder dan 106 doubletten hadden zich ingeschreven voor dit toernooi. "Dit aantal is een record voor onze club en landelijk zijn er weinig verenigingen die dit aantal deelnemers bereiken", zegt Hans Landzaad van de Vlaardingse club. "Bij inschrijving krijgen de 212 deelnemers een bon voor een overheerlijke groene haring, een echt Maetje. Want als rechtgeaarde Vlaardingse vereniging hoort het Maetje er natuurlijk wel bij."

Na twee partijen was er al een lichte afscheiding te zien tussen de competitie spelers, waaronder de nummers 1, 2 en 3, van het afgelopen Nationale kampioenschap mix, en de spelers die een meer ontspannen beleving van het spel hebben. "Aan het eind van de dag bleek dat die kloof toch niet zo erg groot was, afgaande op de resultaten", aldus Hans Landzaad.

Uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Justin Wuring en Dennis Peterse met vijf gewonnen partijen met een saldo van 58. De verdere uitslag: tweede Raymond Tonen en Dennis Bakker met 5 gewonnen partijen en een saldo van saldo 55 en derde Ivar Snoei en Jesper van Eersel met 5 gewonnen partijen en een saldo van saldo 55.

Door Peter Spek

Britt Planken
Meer berichten