Ondanks het verlies in en bij Haarlem konden de vrouwen van Pollux met een opgeheven hoofd terug naar Vlaardingen. (Foto: Pollux)
Ondanks het verlies in en bij Haarlem konden de vrouwen van Pollux met een opgeheven hoofd terug naar Vlaardingen. (Foto: Pollux) (Foto: )

Paal en lat stonden succes voor Pollux in de weg

De vrouwen van de hockeyclub Pollux zijn er niet in geslaagd om via een best-of-three-serie met Haarlem de eerste klasse te bereiken. In en bij Haarlem werd afgelopen zaterdag met 3-0 verloren en was de derde wedstrijd, na het gelijkspel en het verlies van de shoot outs vorige week in de Broekpolder, niet meer nodig.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – De stemming bij Pollux zat er nog goed in bij de reis naar Haarlem. Met twee bussen vol supporters leken de vrouwen van trainer Nick Belgraver het verlies van vorige week goed te gaan maken en een dag later in Vlaardingen het karwei af te maken. Maar dat liep anders. "In de bloedhitte werd na een korte peptalk in de kleedkamer begonnen aan de warming-up en iedereen was gespannen", zegt Fleur Brouwer. "Er volgde een enerverende eerste helft, waarbij weinig krachtverschil was. De wedstrijd kon twee kanten op." Haarlem zag echter kans door de Pollux-verdediging heen te breken en de openingstreffer te maken. "In die fase raakten wij paal en lat. Jammer, anders was de wedstrijd heel anders gelopen", blikt Brouwer terug. Even in de tweede helft viel de 2-0 en ondanks een alles of niets offensief leverde dat niet de verdiende aansluitende treffer op. Toen Haarlem 3-0 maakte was de wedstrijd gespeeld, maar kon Pollux met opgeheven hoofd terug naar Vlaardingen.

Meer berichten