Deltasport toonde zich voor de tiende maal in negentien jaar Vlaardingse sterkste en werd door wethouder Bart Bikkers (links) beloond met de kampioensschaal. (Foto: Persgroep/gsv)
Deltasport toonde zich voor de tiende maal in negentien jaar Vlaardingse sterkste en werd door wethouder Bart Bikkers (links) beloond met de kampioensschaal. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

'Foutje, bedankt': Delta wéér Vlaardings sterkste

VLAARDINGEN – Jochem van 't Hoff zal zichzelf ongetwijfeld nog enige tijd pijnigen met de niet te beantwoorden vraag, waarom hij in de slotminuten van de Vlaardingse voetbalfinale een makkelijk te keren tikje van Deltasports Marruchen Zimmermann onder zich door liet gaan.

"Ik zou het hem nu maar even niet vragen", reageerde coach Carlo Krznaric direct na afloop van de met 3-2 verloren confrontatie. De Zwaluwen-goalie zorgde daarmee voor een abrupt eind van een boeiende finale, die via 0-1 (strafschop van Leon Krznaric), 2-1 (Jordao Pattinama en Jim van der Vaart) en 2-2 (Jerry Scholman) op een verlenging leek af te stevenen. Deltasport had dat dan, na rood voor Nathan Marina, wel moeten klaren met tien man. "Het is sterk, dat mijn ploeg zich zelfs in die man-minder situatie staande hield en toch de overwinning pakt", looft coach Ton Pattinama zijn manschappen. Het is naast het winnen van de Super-Cup een mooie kroon op een wat tegenvallend seizoen, dat hij overigens niet de kwalificatie 'matig' wil meegeven. "Want matig doet geen recht aan de prestatie we hebben neergezet", is de analyse.

Deltasports Tiemen Noordam, die komend seizoen bij Zwaluwen speelt, werd uitgeroepen tot Man-of-the-Match en Bryn Siegersma mocht namens VFC/zo de Fair Play-Cup afhalen. In 2019 wordt de finaledag gehouden op het complex van CWO in park 't Nieuwelant.

Britt Planken
Meer berichten