Foto:

Expositie Tapijt van Vlaardingen

Al meer dan een half jaar werkt een enthousiaste groep dames hard aan het Tapijt van Vlaardingen. Het project is een initiatief van de archeologische vereniging Helinium, in samenwerking met KADE40.

VLAARDINGEN - Volgens het originele plan zouden de dames vier panelen borduren, gebaseerd op tekeningen over de Vlaardingse geschiedenis van John Rabou in de stijl van het Tapijt van Bayeux. De dames gebruiken dezelfde borduursteken als men gebruikte voor het Tapijt van Bayeux en dat is een monnikenwerk! Het is dus niet vreemd dat de panelen nog niet af zijn. Toch vindt er zaterdag tijdens het Haring & Bierfeest een expositie plaats. Het proces wordt in beeld gebracht met foto's, video's en natuurlijk door de dames zelf. De vrouwen zijn overigens niet van plan te stoppen na het vierde paneel. Zij hebben Rabou gevraagd de geschiedenis verder te tekenen, zodat zij verder kunnen borduren. De tekenaar heeft al toegezegd.
Het Haring & Bierfeest in KADE40 (Westhavenkade 40) begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er vinden diverse optredens plaats, je kunt een reuze haring beschilderen én deelnemen aan een workshop haring haken. Meer info op kade40.nl.

Britt Planken
Meer berichten