Burgemeester Annemiek Jetten met de afscheidnemende wethouders. (Foto: Peter Spek)
Burgemeester Annemiek Jetten met de afscheidnemende wethouders. (Foto: Peter Spek) (Foto: )

Politieke arena verliest bestuurlijke krachtpatsers

Het was druk in de raadzaal van het stadhuis. Logisch, want het was de afscheidsreceptie van een geweldige brok ervaring met lange staat van dienst voor Vlaardingen. Veel lovende woorden van onder andere burgemeester Annemiek Jetten voor de afscheidnemende wethouders Hans Versluijs, Cees Oosterom en Ruud van Harten.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN - Een brok ervaring verlaat de politieke arena in Vlaardingen. De wethouders Hans Versluijs, Cees Oosterom en Ruud van Harten zijn gezamenlijk goed geweest voor niet minder dan 29 jaar wethouderschap. Hans Versluijs, van de drie wethouders de bestuurder met de langste staat van dienst, kreeg van burgemeester Annemiek Jetten de Penning van de stad Vlaardingen uitgereikt.

Hans Versluijs
De uitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte afscheidsreceptie in de raadzaal van het stadhuis. Twaalf jaar stond Hans Versluijs aan het roer van de ambtelijke organisatie en hij kreeg alle lof toegezwaaid voor zijn aanzet tot het tot stand komen van het Actieplan Wonen. Een aantal maanden na zijn installatie werd dit plan al onder zijn leiding opgezet. Het uiteindelijke Actieplan Wonen is uniek voor deze regio, maar ook daar buiten is veel belangstelling getoond voor dit plan met een looptijd van 30 jaar.

Feestjaar
Versluijs was ook verantwoordelijk voor de renovatie van het stadskantoor en hij heeft zich ingezet voor de viering van het huidige feestjaar 1000 jaar na de Slag bij Vlaardingen. Veel sprekers noemden hem de vader van het college. Na de twaalf hectische jaren in de haringstad, krijgt Hans Versluijs nu meer tijd voor zijn hobby's zoals koken.

Cees Oosterom was in twee periodes bij elkaar tien jaar wethouder met onder andere de portefeuilles Sociale Zaken en Zorg. Hij stond aan de basis van de oprichting van Stroomopwaarts, een samenwerkingsverband tussen de voormalige sociale diensten van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam.

Blankenburgtunnel
De 1400 medewerkers van dit bedrijf zetten zich gezamenlijk in voor de inwoners van de drie gemeenten en voor de ondernemers. Ruud van Harten vertrekt na zeven jaar wethouderschap uit het college en heeft zich onder andere ingezet om de toekomstige Blankenburgtunnel zo milieuvriendelijk aan te leggen.

Britt Planken
Meer berichten