De Krabbeplas wordt op 20 en 21 juli het decor voor twee totaal verschillende festivals: Hemels Hollands en Heaven Outdoor. (Foto: Britt Planken)
De Krabbeplas wordt op 20 en 21 juli het decor voor twee totaal verschillende festivals: Hemels Hollands en Heaven Outdoor. (Foto: Britt Planken) (Foto: )

Feesten in hemelse sferen

Op de vooravond van het festival Heaven Outdoor vindt dit jaar voor het eerst Hemels Hollands plaats. Een uniek feest voor liefhebbers van het levenslied!

Door Britt Planken

VLAARDINGEN - Al sinds de eerste editie in 2015 is Heaven Outdoor een succes. De vier podia met techno, urban EDM, hardstyle en guilty pleasures trekken publiek tot ver buiten onze regio en zelfs tientallen Duitsers en Fransen. Westlanders Lars Bos (31) en Niek Thoen (26) zijn de trotse organisatoren van dit festival. De kracht van hun feest ligt volgens de heren in de goede basis, zoals een brede line-up, schone toiletten, geen lange wachtrijen en entertainment op het terrein. De ambiance van de Surfplas maakt de hemelse ervaring compleet. "Het is de bedoeling dat we jaloers worden op de bezoekers van ons eigen feest", lacht Niek.
        Dit jaar daagden hij en zijn compagnon zichzelf uit om een extra dag te organiseren. "Heaven is duur om neer te zetten, we leven er een jaar naartoe en bouwen een week op. Dat vonden we zonde", aldus de jonge ondernemer. De Westlanders onderzochten wat er ontbrak in het festivalaanbod en ontdekten dat er eigenlijk helemaal geen outdoor feest met Hollandse muziek is. Zo werd het concept voor Hemels Hollands geboren. Een genre waar de heren niet per se verstand van hebben, maar dat maakt het volgens hen juist interessant: "Voor liefhebbers van elektronische muziek weten we precies op welke DJ's we moet inzetten, maar het levenslied staat wat verder van ons bed. We moesten echt uitzoeken waar de mensen warm of koud van worden." De Hollandse avond wordt gevuld door Tino Martin, Samantha Steenwijk John West, Mark Verkade en DJ Jerome. Tot nu toe lijken die namen goed gekozen, want de ticketverkoop gaat lekker. Daar zal ook de gunstige prijs voor een kaartje een rol in spelen; slechts 19,50 euro. "Normaal kan je zoiets nooit voor dat bedrag organiseren, maar alle faciliteiten zijn er toch al. Daardoor is dit in alle opzichten een mooie try-out", legt Niek uit.
        De organisatoren hebben beiden nog een eigen bedrijf, maar hopen de komende jaren steeds meer focus op de evenementen te leggen. "Er ligt nog een hele stapel met plannetjes! We vinden het vooral leuk om met een feest een niche in te duiken en dan toch een zo breed mogelijke line-up neer te zetten." Zo vloeide uit het 'Immortality' podium op Heaven Outdoor al een gelijknamig indoor hardstyle feest. Daarnaast willen Lars en Niek ook het buitenland veroveren met hun concepten. Dat lijkt zelfs al te gaan lukken, want er zijn concrete plannen om het festival op Ibiza en in Amerika te organiseren. Die carrièrestap zal het Vlaardingse feest overigens niet in de weg zitten. De heren vinden de locatie aan de Surfplas namelijk veel te perfect en het feest veel te leuk!
Hemels Hollands vindt plaats op vrijdagavond 20 juli. Heaven Outdoor volgt een dag later. Vlaardingers wordt aangeraden om met de fiets te komen. Kijk voor festivalinformatie en ticketverkoop op hemels-hollands.nl of heavenoutdoor.com

 

Britt Planken
Meer berichten