De stemming zit er nog steeds goed in bij de vrouwen van Pollux die komende weekend moeten strijden voor een plaats in de eerste klasse. (Foto: Pollux)
De stemming zit er nog steeds goed in bij de vrouwen van Pollux die komende weekend moeten strijden voor een plaats in de eerste klasse. (Foto: Pollux) (Foto: )

Sport in het Kort

Een spannend scenario voor de vrouwen van Pollux
De vrouwen van hockeyclub Pollux moeten aanstaande zaterdag in en tegen Haarlem de volle winst binnenhalen om een dag later in de Broekpolder met een overwinning promotie af te dwingen naar de eerste klasse. Dit scenario was de uitkomst na het 1-1 gelijkspel en het verlies van de shoot-outs van afgelopen zaterdag.

Door Peter Spek
VLAARDINGEN - Veel supporters, toeters en vuurwerk. Dat vormde een spannende ambiance rond de wedstrijd tussen de vrouwen van Pollux en Haarlem, die spelen voor een plaats in de eerste klasse. "Wij kennen deze tegenstander niet", liet Fleur Brouwer vooraf weten. "Alleen weet ik wel, dat zij ervaring hebben in het nemen van shoot-outs en wij veel minder." Dat laatste was uiteindelijk ook beslissend in dit duel. De eerste helft gaf een angstig spelbeeld. Pollux-keepster Daphne Huygens moest een keer in actie komen maar de rust werd gehaald met 0-0. In de tweede helft ging het beter en had Pollux veel aanvallende acties. Haarlem kwam na een strafcorner op een voorsprong van 0-1, maar de reactie van Pollux was erg knap. Nog geen minuut later profiteerde de ploeg van een fout in de Haarlem-verdediging en Kirsten Bot kon de bal prachtig binnenschieten, 1-1. Hierna hing de 2-1 in de lucht, maar ondanks mogelijkheden lukte dat niet.

Van den Berg wordt vierde
VLAARDINGEN – Op de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Utrecht zorgde Fortuna-atlete Kristel van den Berg voor een grote verrassing. Op de 3000 meter steeple chase veroverde de Vlaardingse een fraaie vierde plaats in de tijd van 10.36.30 minuten, een tijd die ook goed was voor een nieuw clubrecord. Loek van Zevenbergen kwam op deze titelstrijd alleen uit op de 100 meter en bereikte via de series de halve finale. Zowel in de serie als in die halve finale liep de Fortuna-atlete een tijd van 11.14 seconden, niet voldoende voor de finale.

Elf medailles voor turnsters
VLAARDINGEN – In Hoek van Holland werd voor de 17e keer de Open Hoekse spring-kampioenschappen georganiseerd, met deelname van een grote groep turnsters van Leonidas-Dovido. Er werd gesprongen op minitrampoline, pegasus, plankoline kast en airtrack. Niet alles ging altijd zoals gehoopt, maar dat hoort een beetje bij een spannende en risicovolle discipline als springturnen. Er waren veel overwinningen met moeilijke sprongen en ook leerpunten om mee naar huis te nemen. Naast de wedstrijd konden de Vlaardingse turnsters ook genieten van leden van het EK team die moeilijke sprongen lieten zien. Op ieder toestel werd er door de Leonidas Dovido-equipe minimaal één medaille in de wacht gesleept. In totaal werden er elf medailles gewonnen Een goede prestatie voor de turnsters, waarbij de meeste tegenstanders het hele seizoen lang trainen op springturnen in plaats van de vierkamp, zoals in Vlaardingen.

Honkballers aan kop
VLAARDINGEN – De honkballers van Holy/Gophers blijven winnen. Na de monster overwinning van vorige week boekte de ploeg van trainer Rene Verbrugge opnieuw een forse overwinning. OVVO werd in de Holy met 17-4 verslagen. Door deze overwinning gaat de ploeg nu alleen aan kop in de derde klasse. Tot aan de vierde inning ging de strijd gelijk op met een tussenstand van 5-4. Na die vierde inning nam Holy/Gophers het initiatief in handen en liep verder uit tot 11-4. Met een homerun van Vincent Hoedt liep de stand verder op tot 17-4 en was de wedstrijd bij zeven innings gespeeld.

Absolute uitblinkster
VLAARDINGEN – Anna van Droffelaar, van de zwemvereniging ZVVS, was voor de Vlaardingse ploeg de absolute uitblinkster op de Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor de jeugd op de lange baan. Op acht van de negen afstanden zwom zij naar een Nederlandse titel. De gouden medailles werden behaald op de afstanden 50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag en op de 200 meter vrij slag. Ook op de 50 meter schoolslag, 100 meter schoolslag en op de 200m schoolslag tikte zij als eerste aan. Titels waren er verder op de 200 meter wisselslag en de 100 meter rugslag. Een zilveren medaille lag er voor haar nog te wachten op de 50 meter rugslag. Door haar opvallende prestaties werd Anna van Droffelaar uitgeroepen tot de beste zwemster in haar leeftijdscategorie. Wesley Zulver veroverde op zijn favoriete zwemonderdeel, de schoolslag, een gouden medaille op de 50 meter. Als tweede tikte hij aan op de 100 meter schoolslag.

Britt Planken
Meer berichten