Zwaluwen stuurde in de halve finale tegen CWO zijn bijna complete basis naar park 't Nieuwelant en won, nadat het in de poulewedstrijd niet verder kwam dan 1-1, met 0-3 (Foto: Persgroep/gsv)
Zwaluwen stuurde in de halve finale tegen CWO zijn bijna complete basis naar park 't Nieuwelant en won, nadat het in de poulewedstrijd niet verder kwam dan 1-1, met 0-3 (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Deltasport-Zwaluwen is een Vlaardingse klassieker

VLAARDINGEN – Het is niet voor het eerst, dat Deltasport en Zwaluwen elkaar in de eindstrijd van het Vlaardings kampioenschap treffen. Dat begon in dit decennium in 2011 en kreeg nog drie vervolgen. De verlies- en winstrekening is in evenwicht: beiden wonnen tweemaal.

Het is een erestrijd: een hoofdklasser en een eersteklasser met hoofdklasse ambitie. "Dat wordt een heerlijke voetbalclash", wordt in beide kampen voorspeld. "We zijn zo goed als compleet", is de inventarisatie van Deltasports Ton Pattinama. Hij heeft niet al te veel last van de late speeldatum, die er toe zou kunnen leiden, dat een aantal van zijn manschappen vakantie vieren. "Het enige nadeel was, dat we de boel een aantal weken met trainingen bezig hebben moeten houden." Het maakt duidelijk, dat winnen prioriteit heeft. "Want sommigen mogen dan wel geen Vlaardinger zijn, zo'n finale is er wel één, die ze graag willen winnen. Een prijs is een prijs. En daar gaan ze voor."

Dat geldt ook voor Zwaluwen waar trainer Oscar Biesheuvel ontbreekt en Carlo Krznaric waarnemer is. Volgens voorzitter Hugo van Tienhoven is de ploeg zo goed als compleet. "Ze gaan er voor", proeft hij. "Om de weken tot aan de finale bezig te blijven, is de groep, op eigen initiatief, blijven trainen. Sommigen hebben zelfs hun vakantie iets verschoven. Laat duidelijk zijn, dat er een gezonde ambitie is om goed voor de dag te komen."

Meer berichten