Victoria'04/za was tegen Bergambacht de heersende partij, legde veel druk op de defensie van de bezoekers, maar wist slechts éénmaal raak te schieten (Foto: Arie Noordhoek).
Victoria'04/za was tegen Bergambacht de heersende partij, legde veel druk op de defensie van de bezoekers, maar wist slechts éénmaal raak te schieten (Foto: Arie Noordhoek). (Foto: )

Victoria'04 verspeelt zicht op promotie in slotfase

Vlaardingen - Op de bank werden de handen al gewreven. Victoria'04 stond in het nacompetitieduel tegen Bergambacht op voorsprong. De 1-0 was weliswaar mager, maar de Vlaardingers waren de bovenliggende partij en de klok stond op 89 minuten. De finale tegen Lekkerkerk lonkte.

"Die gasten speelden al de hele wedstrijd lange ballen. Daar konden we best mee omgaan. Dan valt één zo'n bal voor hen echter ineens wel goed en wordt binnen gekopt", sombert trainer Steye Jacobs die bij Excelsior M de selectie O17 gaat leiden, over zijn afscheidswedstrijd. "En dan komen ze in reguliere speeltijd zelfs nog op 1-2. Onvoorstelbaar maar het gebeurt wel. Dit is een scenario dat niemand zich, zeker omdat we de betere ploeg waren, kon voorstellen. Het was wachten op de 2-0. Zij gingen steeds meer alles op niets spelen en werden daarvoor nog beloond ook." De teleurstelling volgt na een hoopgevend optreden in de eerste, met 1-2 gewonnen, nacompetitiewedstrijd tegen Zestienhoven. Bergambacht sloeg die hoop de Broekpolderbodem in.

Voor VFC/za strandde de nacompetitie, na het 6-3 verlies bij CKC, al in de eerste ronde. "Ik kon mijn ogen niet geloven, kende mijn ploeg niet terug", reageert trainer Bas van Loenen teleurgesteld. De Vlaardingers startten uitstekend, hadden een kwartier de teugels in handen maar gaven na de openingstreffer van de Rotterdammers niet thuis. "CKC heeft een best wel een aardige ploeg maar wij ook. Dit had niet mogen gebeuren."

Meer berichten