De vrouwen van Vlaardingse hockeyclub Pollux hebben nog alle kans om via de play-offs naar de eerste klasse te promoveren (Foto: Fleur Brouwer).
De vrouwen van Vlaardingse hockeyclub Pollux hebben nog alle kans om via de play-offs naar de eerste klasse te promoveren (Foto: Fleur Brouwer). (Foto: Fleur Brouwer)

Pollux-vrouwen via een peptalk naar overwinning

De vrouwen van hockeyclub Pollux hebben na de 3-1 overwinning op Berkel-Rodenrijs nog alle kans op promotie naar de eerste klasse. In de reguliere competitie staat de ploeg uit de Broekpolder op een vierde plaats, wat recht geeft op deelname aan de play-offs. Maar het liefst promoveert de ploeg direct maar dat heeft het niet meer in eigen hand.

door Peter Spek

Vlaardingen - De spanning was voelbaar in het duel met Berkel-Rodenrijs. Ondanks een sterke start met enkele mogelijkheden, nam de thuisploeg na tien minuten het initiatief. Na een misverstand op het middenveld, kon Berkel-Rodenrijs de aanval overnemen en werd de bal op de doellijn op de voet van verdedigster Marjolein Pennock geschoten. De toegekende strafbal werd dankbaar benut, 1-0, en dat werd ook de ruststand.

De speelsters keken elkaar in de kleedkamer daarna eens goed in de ogen. Na een stevige peptalk ging het in de tweede helft een stuk beter. Het was Kirsten Bot die de hoop terugbracht voor Pollux met een fraaie treffer, 1-1.

Even later kreeg Pollux een strafcorner. Puck Brouwer kon uithalen en via de stick van de tegenstander belandde de bal in het doel, 1-2. Enkele minuten later volgde de 3-1, een mooie tip-in van Danique Ringelberg.

Binnen tien minuten werd de wedstrijd volledig naar eigen hand gezet en werden de drie punten meegenomen naar Vlaardingen.

Meer berichten