Samantha Mudde bij het voormalige complex van Hollandiaan in het Park 't Nieuwelant waar 9 juni 's middags en 's avonds haar actie voor Kika plaatsvindt (Foto: Peter Spek).
Samantha Mudde bij het voormalige complex van Hollandiaan in het Park 't Nieuwelant waar 9 juni 's middags en 's avonds haar actie voor Kika plaatsvindt (Foto: Peter Spek). (Foto: Peter Spek)

Samantha Mudde zet zich in voor Kika

Programma met veel muziek

door Peter Spek

Vlaardingers die op 9 juni de drukte van het Middeleeuws kampement en de veldslag bij Vlaardingen willen ontlopen, kunnen zich rustig en feestelijk vermaken tijdens de vierde Samantha Mudde's actie voor Kika in en op het voormalige complex van Hollandiaan in het Park 't Nieuwelant.

Vlaardingen - De Vlaardingse biedt na de drie eerdere edities nu een middag- en avondprogramma. "De accommodatie leent zich uitstekend voor zo'n opzet en waarom zou je daar dan geen gebruik van maken. Het middagprogramma, dat gratis toegankelijk is, speelt zich voornamelijk af op het buitenterrein. Het avondprogramma met een keur aan lokale en nationale artiesten is binnen", zegt Samantha Mudde. Waarom is er gekozen voor Kika? "Gelukkig heb ik zelf in mijn nabije omgeving geen mensen die getroffen zijn door kanker en al helemaal geen kinderen, maar ik vind dat kinderen niet ziek mogen worden. Kika zet zich voor honderd procent in om jeugdkanker de wereld uit te helpen." In 2011 organiseerde Samantha Mudde haar eerste actie voor Kika. "Dat was op initiatief van de gemeente vanwege Burendag. Ik vond het een goed idee om op deze manier je buren beter te leren kennen en deed dat in de Stationsstraat, waar ik woon. Dat werd een groot succes." Ook de twee volgende edities waren in de Stationsstraat maar nu wordt uitgeweken naar Park 't Nieuwelant. De Vlaardingse is inmiddels een half jaar bezig met de organisatie. "Een grote klus is het zoeken van sponsors zodat we uiteindelijk zoveel mogelijk geld overhouden voor Kika." Samantha Mudde is goed ingevoerd in de regionale artiestenwereld. "De artiesten treden allemaal belangeloos op en veel winkeliers en bedrijven geven spullen voor de loterij." Het middagprogramma wordt opgeluisterd met optredens van Vlaardingse artiesten André Pronk en Manouk Pheifer en verder Denise Troost, Javi Escalera, John Medley en Nick Koot. De line-up van het avondprogramma, waarvoor 15,00 euro betaald moet worden, laat veel regionale artiesten zien zoals John Anders en Marja, Rutger van Barneveld, Will de Brouwer, Kian Derry, William van Dijck, Marjolein Faber, Demy de Groot, Roy Hofman, Gerry Holland, Hans van Katwijk, Jan Koevoet, Lobo, Soraya, Sandy Struijs, Gio Swikker, Rita Young, Zus en Bob Offenberg. Voor de jeugd is er een springkussen, gratis suikerspin en een clown. Samantha Mudde kijkt ook al vooruit. "Ik ga er vanuit dat ook deze editie een succes wordt, dan wil ik in 2020 de reeks afsluiten met een nog groter evenement en een optreden van mijn favoriete zanger Janus Ancora. Een betere afsluiting kan ik mij niet voorstellen." Informatie: sammy_girls8@msn.com.

Meer berichten