De drumshow van QPercussion Drum Academy in De Kroepoekfabriek. "Leerlingen zijn al weken bezig om een nummer in te studeren."
De drumshow van QPercussion Drum Academy in De Kroepoekfabriek. "Leerlingen zijn al weken bezig om een nummer in te studeren." (Foto: Danny Vos)

Funky beats en heftige riffs van QPDA-leerlingen

Vlaardingen - Na eerdere succesvolle edities vindt het drumspektakel van de QPercussion Drum Academy, getiteld QPDA Live, plaats op dinsdag 5 juni in De Kroepoekfabriek. Aanvang 19.30 uur, toegang 5,00 euro.

Leerlingen, jong en oud, van de QPercussion Drum Academy performen 5 juni in hun eigen stijl: van funky beats tot heftige riffs. De jaarlijkse drumshow trekt elk jaar meer drumliefhebbers.

Erg gaaf

Initiatiefnemer van de QPercussion Drum Academy, Luuk Kranenburg vertelt dat de jaarafsluiting voor de 7e keer plaatsvindt. "Het is een geweldig leuke avond waar de leerlingen op hoog niveau presteren. Vorig jaar kwamen er meer dan 100 toeschouwers naar het optreden." Luuk legt uit dat de leerlingen al weken bezig zijn om een nummer in te studeren. "Zij spelen dat nummer mee op het grote podium van De Kroepoekfabriek met versterking en en lichtshow. Erg gaaf om mee te maken."

Lesgeven

Luuk Kranenburg is een ervaren drummer en percussionist (afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium). Hij gaf 25 jaar les in een cultureel centrum in Zoetermeer. "Dat stopte door bezuinigingen. Subsidies vielen weg en er was frustratie over hogere lesprijzen en minder beschikbare uren. Ik ben toen voor mijzelf begonnen in Vlaardingen. Voor hetzelfde geld kan ik mijn leerlingen hier twee keer langer lesgeven."

7 jaar

De QPercussion Drum Academy bestaat nu 7 jaar en beschikt over een drumstudio met professionele drumstellen en percussie-instrumenten. De drumschool groeit nog steeds. "Ik heb leerlingen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis." Uit Zoetermeer komen ook nog altijd cursisten.

Uitbreiding

Vanwege de groei komen er twee leraren bij. "Het zijn beide jonge enthousiaste drummers met conservatorium-achtergrond. De een studeert in juni af aan Codarts bij Hans Eijkenaar, bekend van The Voice of Holland en Anouk). De ander speelde de tunes van De Wereld Draait Door en The Voice of Holland in."

Meer over QPDA Live op kroepoekfabriek.nl.

Meer berichten