Feest en gezelligheid staan bij de Warmelo & Van der Drift Haring en Bierwandeltocht centraal. De opdracht is eenvoudig: lopen, genieten en nadorst.
Feest en gezelligheid staan bij de Warmelo & Van der Drift Haring en Bierwandeltocht centraal. De opdracht is eenvoudig: lopen, genieten en nadorst. (Foto: PR)

Het wordt 2 juni weer één grote wandelverwenning

Vlaardingen - De gezelligste wandeltocht van Vlaardingen is in zicht. Het is zaterdag 2 juni 2018 voor de 9e keer dat een Vlaardingse vriendengroep de Warmelo & Van der Drift Haring en Bierwandeltocht in gang zet.

Marco de Wilt van het Blauwe Vaasje zegt dat het weer 'één grote wandelverwenning' gaat worden. Het gaat om wandelingen van 15 en 25 kilometer in en rondom Vlaardingen. Start en finish zijn bij de Westhavenplaats.

Lopen, genieten en nadorst

"De opdracht voor de deelnemers is eenvoudig: lopen, genieten en nadorst. Aan de finish wacht ook nog een nieuwe haring. Dit jaar laten we 2018 wandelaars toe. En die komen niet alleen uit Vlaardingen. Langzamerhand krijgen we steeds meer bekendheid. Er zijn zelfs deelnemers uit Alkmaar en Groningen."

Kruistocht

De Haring en Bierwandeltocht haakt aan bij hét Vlaardingse thema dit jaar: 1018. "Rond dat thema richten we een speciale post in onderweg. Onze wandeling wordt zo een soort kruistocht voor de Slag bij Vlaardingen die een week losbarst." Feest en gezelligheid staan bij de wandeltocht centraal.

Eindfeest

"De jaarlijkse lunchpost van Ronde Tafel Vlaardingen wordt ook steeds meer een happening. Er is zelfs een optreden van duo The Suspenders." Bij de finish is het ook feest. "De wandelaars worden met een brede binnengehaald door de huidige en de oude nachtburgemeester. En daarna barst een supergezellig eindfeest los op de Westhavenplaats met Ginfish en dj Raimond."

Meer berichten