Foto: Gemeente Vlaardingen

Wie heeft een plan en geld voor Landgoed Hoogstad?

Vlaardingen - Landgoed Hoogstad staat te koop. Geïnteresseerden met een plan kunnen een bod uitbrengen. Voorwaarde is dat een koper de cultuurhistorische en monumentale waarden van het landgoed behoudt.

Dus voor wie nog ergens een spaarcentje heeft en daarbij een goed plan, dit zijn de gestelde voorwaarden om in aanmerking te komen voor koop:

  • De invulling van het gebied moet toekomstbestendig zijn,
  • de invulling van het landgoed moet een meerwaarde hebben voor de inwoners van Vlaardingen,
  • het fraaie uiterlijk en de historische betekenis moeten een landmark binnen Vlaardingen blijven/worden en
  • de cultuurhistorische en monumentale waarden van het landgoed moeten behouden blijven.

Groene enclave

Landgoed Hoogstad is een kleine groene enclave, ingeklemd tussen bedrijventerrein Hoogstad, de Westlandseweg en de Burgemeester Heusdenslaan.

Kijkdagen

Eind jaren '80 kwam het landgoed in bezit van de gemeente. Makelaar Cushman & Wakefield mag nu de verkoop begeleiden. Zij hebben drie kijkdagen ingepland voor potentiële kopers: op 29 mei van 13.30 tot 15.00 uur, 31 mei van 10.00 tot 11.30 uur en 13 juni van 10.00 tot 11.30 uur.

Bod uitbrengen

Tot donderdag 12 juli 12.00 uur kan bij notariskantoor van Gastel een bod worden uitgebracht. Het bod wordt beoordeeld aan de hand van het stedenbouwkundig programma van eisen en vervolgens wordt uit de ingediende plannen een koper geselecteerd.

Gemeentelijk archeologisch monument

Het terrein en de ondergrond waarop het monumentale complex staat, zijn een gemeentelijk archeologisch monument dat twee terpen bevat waaronder zich archeologische resten bevinden.

Dokter Moerman

Het imposante complex met boerderij, herenhuis en een hoogstamboogaard werd eerder bewoond door dokter Cornelis Moerman.

Meer berichten