Foto: Britt Planken

Druk, druk, druk

'Hoe gaat het met je?', vragen Jan en alleman. 'Druk', hoor ik mezelf kort en bondig antwoorden. Een stom antwoord. Het gaat niet druk met mij. Ik heb het druk. Maar die drukte heeft wel een beetje bezit van mij genomen. Echt onderscheid tussen al die bezigheden en hoe het verder met me gaat, ervaar ik steeds minder. Druk voelt aan de ene kant als een geschenk uit de hemel. In twee jaar tijd is mijn eenmanszaakje goed gaan lopen en ik prijs mezelf enorm gelukkig dat ik zoveel leuke dingen mag doen. Mijn werk is ook echt mijn hobby. Schrijven, video's maken, mijn nieuwsgierigheid de vrije loop laten en dingen bedenken en uitvoeren om bedrijven en mensen te helpen... Ik vind het echt fantastisch! Vanzelfsprekend ligt daar ook mijn valkuil. Want hoe zeg je nee tegen verzoeken die je hart laten gloeien?

Steeds meer mensen weten mij te vinden en vragen om een gunst voor dit of dat. Een artikel in de krant, een video voor social media. En natuurlijk vind ik alles leuk en mooi en zeg ik vrijwel altijd ja. Toch moet er iets veranderen, want ik merk dat het me op allerlei manieren begint op te breken. Bovenal baal ik ervan dat ik geen zin meer heb om het huis uit te gaan. Ergens wat eten vind ik gezellig, maar een middag over de markt voelt al te druk. Ik schrijf dus wel over Vlaardingen, maar beleef het niet - tenzij ik ergens voor een opdracht moet zijn. Ik hang in mijn vrije momentjes veel liever op de bank of een balkonstoel met een mooi boek.
Eigenlijk had ik een totaal andere column gepland. Over dat ik weer een fiets heb en er vaker op uittrek. Maar dat voelde niet goed. Want hoewel ik me dat drie weken geleden wel had voorgenomen, is het niet gebeurd. Daarom maar een eerlijk verhaal, waar vast veel mensen zich in kunnen herkennen. Bij deze ook mijn excuses aan de Vlaardingers die soms best een flinke tijd moeten wachten op mijn antwoord. Blijf vooral ideeën sturen, ik hoor ze echt heel graag. Verder gaat het best goed met mij hoor! Vooral dankzij al die leuke Vlaardingse momenten en verhalen!

Meer berichten