Logo grootvlaardingen.nl


Ruud van Harten ontvangt bij sportcentrum Vlaardingen van het CDA een overzicht van onveilige verkeerssituaties in Vlaardingen.  Foto: CDA
Ruud van Harten ontvangt bij sportcentrum Vlaardingen van het CDA een overzicht van onveilige verkeerssituaties in Vlaardingen.  Foto: CDA

CDA laat onveilige situaties zien

door Peter Spek

VLAARDINGEN – De fractie van het CDA heeft wethouder Ruud van Harten een aantal onveilige verkeerssituaties laten zien in Vlaardingen. "Deze situaties zijn door bewoners ingezonden bij het meldpunt verkeersveiligheid van onze partij. Inwoners weten het best waar het verkeer onveilig is," aldus raadslid Marieke Thommis. "Een gemeentelijk meldpunt is een belangrijk punt uit ons verkiezingsprogramma, waar bewoners deze situaties kunnen melden".
Tijdens een fietstour door Vlaardingen met wethouder Van Harten, liet de fractie hem zien waar inwoners vinden dat er iets moet veranderen. In sommige gevallen verbetert de veiligheid al door alleen de groenvoorziening te snoeien, maar extra controles of verkeerstechnische aanpassingen behoren ook tot de aanbevelingen. "Een onveilige situatie is te zien bij de afslag Hoflaan-Westlandseweg. Daar staat een boom die het zicht blokkeer als je de Hoflaan op wilt rijden", aldus het raadslid. Ook langs de Vlaardingse Vaart bestaat een gevaarlijke verkeerssituatie. "Als je vanaf de Heiligerleelaan de Trekkade op wilt rijden is er weinig overzicht en een onlogische voorrangssituatie."
Tot slot liet het CDA de wethouder de situatie zien bij het Sportcentrum Vlaardingen waar auto's die rechtsaf slaan over de linkerrijbaan moeten rijden om de bocht te kunnen maken en het tweerichtingsverkeer voor fietsers duidelijker gemaakt kan worden door belijning. Tot slot overhandigde de fractie hem alle binnengekomen meldingen. "De portefeuillehouder bespreekt alle meldingen om te bekijken hoe wij samen Vlaardingen veiliger kunnen maken", laat Marieke Thommis weten.

10 reacties
Meer berichten
Shopbox