Logo grootvlaardingen.nl


VFC/za heeft naast zicht op de titel nog twee troeven in handen om de derde klasse te bereiken. Het zou een vervangende periode kunnen opstrijken, maar het is ook kandidaat voor het winnen van de derde periode. (Foto: Persgroep/gsdv)
VFC/za heeft naast zicht op de titel nog twee troeven in handen om de derde klasse te bereiken. Het zou een vervangende periode kunnen opstrijken, maar het is ook kandidaat voor het winnen van de derde periode. (Foto: Persgroep/gsdv) (Foto: Gerard Verver)

Ontknoping van titelstrijd heeft alles van een thriller

VLAARDINGEN – De ontknoping van de strijd om de titel in de zaterdag-4e klas F heeft veel weg van een thriller. Cion, Maense en VFC/za spelen de hoofdrol. Niemand, die het aandurft in de glazen bol te kijken of zich aan een voorspelling te wagen.

Met de huidige stand (Cion 23-56, Maense 22-53 en VFC 23-52) kan de afloop alle kanten op. Dat beaamt ook VFC-trainer Bas van Loenen. "We hoopten in het begin van het seizoen, dat het in die laatste wedstrijd tegen Cion nog ergens om zou gaan", herinnert hij zich. "En dat gaat dus nu gebeuren." Wel met het voorbehoud, dat de derby pas echt een finale wordt wanneer de huidige koploper én Maense onderweg punten morsen. "Hoe het de komende weken ook gaat, op 26 mei is het in ieder geval zeker, dat Cion - ook al zouden wij uit de race zijn - voor de titel moet spelen." Dan kunnen de Kwekkers weer beschikken over de voor vier wedstrijden geschorste topscorer Nino Netten. Dat is een opsteker, "want we misten de laatste tijd eigenlijk te veel opgelegde kansen." De handige Netten weet er (met inmiddels 28 doelpunten achter zijn naam) wél raad mee. Hoe de afloop ook is, voor VFC ligt bijna zeker een periode en dus nacompetitie te wachten.

Cion treft achtereenvolgens Egelantier Boys (thuis), PPSC (uit) en VFC/za (thuis); Maense heeft (op papier althans) met HWD, SDV, SVV/za en PPSC het makkelijkste programma; VFC ontmoet nog Rotterdam United (uit), Victoria'04/za (thuis) en Cion (uit).

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox