Ed de Lang: "Wij zijn anderhalf jaar bezig geweest om een geschikte locatie te vinden maar ook om de benodigde vergunningen te krijgen voor een rommelmarkt in Vlaardingen. En steeds werd ons verzoek om allerlei redenen afgewezen." (Foto: Peter Spek)
Ed de Lang: "Wij zijn anderhalf jaar bezig geweest om een geschikte locatie te vinden maar ook om de benodigde vergunningen te krijgen voor een rommelmarkt in Vlaardingen. En steeds werd ons verzoek om allerlei redenen afgewezen." (Foto: Peter Spek)

Lekker struinen langs volle kraampjes

Bij de rommelmarkt in de Lijnbaanhallen in het centrum was het jarenlang een drukte van belang maar sinds de sloop van dit complex, enkele jaren geleden, moesten liefhebbers van struinen langs kraampjes met uiteenlopende artikelen het zonder doen. Maar dit jaar is de rommelmarkt terug in Vlaardingen. In Sportcentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel hebben Ferry Mathot en Ed de Lang met succes al twee rommelmarkten gehouden. De derde staat op 6 mei gepland.

Vlaardingen - "Wij zijn anderhalf jaar bezig geweest om een geschikte locatie te vinden maar ook om de benodigde vergunningen te krijgen. En steeds werd ons verzoek om allerlei redenen afgewezen", zegt Ed de Lang. "Toen wij enige tijd geleden ons oog lieten vallen op Sportcentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel, verliep de aanvraag voor de vergunning bij de gemeente Vlaardingen opeens op rolletjes. Er was geen vuiltje meer aan de lucht en konden wij begin van dit jaar de eerste rommelmarkt houden", blikt Ed de Lang tevreden terug. Ferry Mathot en Ed de Lang hebben al de nodige ervaring met het organiseren van rommelmarkten in deze regio. "Wij doen het al een aantal jaren in Schiedam en Maassluis en incidenteel ook in andere plaatsen zoals Heinenoord. De rommelmarkt in Schiedam in de Margriethal is al vele jaren een groot succes met heel veel bezoekers en kraamhouders. Wij zijn blij dat aan dit rijtje ook Vlaardingen toegevoegd kan worden." De locatie aan de Zwanensingel is uitstekend geschikt. "Er is voldoende parkeergelegenheid en binnen kunnen ruim 100 kraampjes staan waardoor een mooie mix van artikelen mogelijk is", zegt Ed de Lang die naast professionele verkopers ook veel hobbyisten een kraampje ziet reserveren. "Die laatste groep bestaat voornamelijk uit mensen die eens per jaar de spullen thuis willen opruimen of gaan verhuizen en de overbodige spullen niet willen weggooien. Als zij de kosten van het huren van de kraam kunnen terugverdienen, zijn zij al tevreden en krijgen veel artikelen een tweede leven.Op die manier helpen wij ook mee de duurzaamheid van onze maatschappij te vergroten." Ed de Lang ziet het daarnaast als een dagje uit voor de bezoekers. "Die mensen komen uit de hele regio. Daarom gaan wij proberen wat entertainment te brengen in de vorm van muziek en later met liveoptredens van artiesten", kijkt Ed de Lang vooruit. De artikelen die worden verkocht variëren van kleding en speelgoed tot apparaten en gereedschap. "Een keer werd een schilderijtje verkocht voor 5,00 euro. Dat bleek later 1500 euro waard te zijn."

Belangstelling voor een kraam? Bel 06-41010900. Toegang 3,00 euro, kinderen tot en met 10 jaar gratis.

Meer berichten