Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Britt Planken

John Huf is VOPtastisch!

John Huf mag dan wel een import-Vlaardinger zijn, hij is maar wat trots op zijn stad. En in het bijzonder op zijn wijk: de Vettenoordse polder (VOP). Hij zat vijf jaar lang in de klanbordgroep van de Elementen en is actief binnen het leefbaarheidsplatform VOP. Ook stond hij bij de lokale verkiezingen op de lijst van het CDA. Afgelopen jaar organiseerde hij samen met betrokken VOP-genoten de Buurtlunch, om mensen uit de wijk op een gezellige manier samen te brengen. Want 'samen', dat is voor hem ontzettend belangrijk. "Ik zou nooit iets helemaal alleen willen doen", vertelt hij. "Gezamenlijkheid zorgt voor resultaat!"

Waar liggen je roots?
"Ik ben in Den Haag geboren. Toen ik 13 was verhuisden we naar Rozenburg."

Hoe belandde je in Vlaardingen?
"Ik had een vakantiebaantje bij de Albert Heijn en er zat toevallig een leuke caissière op kassa één. Dat was een Vlaardingse, mijn vrouw Joke. In 1974 zijn we in de oude Brederostraat gaan wonen. Daarna hebben we nog een paar jaar in Rozenburg gewoond, maar een echte Vlaardingse moet je niet verplaatsen. Ze had heimwee. In 1978 kochten we ons huidige huis in de Diepenbrockstraat in de VOP."

Voel je je een Vlaardinger?
"Zeker! Ik heb hier een thuisgevoel en weet veel over onze stad. Het oude Vlaardingen interesseert mij. Mensen waren toen altijd samen en hadden elkaar keihard nodig."

Jij bent een echte VOP-ambassadeur. Waarom is dat?
"Ik vind de wijk VOPtastisch! Het is een heerlijke, multiculturele wijk. Mijn kinderen en kleinkinderen wonen er ook. Het dorpsgevoel in een stad! Mijn vrouw en ik willen naar een appartement verhuizen, maar ik zou niet weten naar welke buurt we dan moeten."

Maar vanwaar dan jouw inzet voor die wijk?
"Ik heb altijd met mensen gewerkt en veel interesse in 'samen'. We leven in een individualistische maatschappij, lopen langs elkaar heen. Dat stoort me eigenlijk best wel. Samen met Brian Silos probeer ik daar in de VOP een rol in te spelen. We willen mensen een VOPtastisch gevoel geven!"

Waar zijn jullie op dit moment mee bezig in de VOP?
"We zoeken een nieuw concept voor de Buurtlunch en willen meer samenwerken met Minters en de Buurtkamer. Daarnaast kijken we of we VVE's willen oprichten."

Je was betrokken bij Super van Lopik. Vertel eens?
"Ik ben bedrijfsleider geweest bij Albert Heijn. Toen ik las over de sociale supermarkt leek het me hartstikke leuk om daar vanuit mijn achtergrond en expertise een rol in te spelen. Dat kon uiteraard, want er was helemaal niemand die verstand had van een supermarkt runnen. Ik sta nog steeds achter het concept, maar de uitvoerig was dramatisch. Na een half jaar ben ik eruit gestapt."

Sinds kort zit je bij Omroep Vlaardingen. Hoe is dat?
"Iedere donderdagochtend ben ik de sidekick van Aad bij Waterweg Wordt Wakker. Ik verwacht een hele leuke tijd en heb gelijk een nieuwe rubriek in het leven geroepen: de positieve tweets van burgemeester Annemiek! We proberen haar naar de duizend volgers te krijgen. De 750e volger krijgt een meet & greet bij de Omroep met bloemen en de duizendste volger een meet & greet met taart!"

Wat is jouw motto?
"Het komt uit de kersttoespraak van koning Willem-Alexander: 'Niet op zoek naar een bredere ik, maar naar een grote wij!' Hoe mooi?!"

Jouw uitgaanstip voor Vlaardingen?
"Het museum krijgt veel te weinig credits. Jongens kom op; 4.000 jaar delta, daar is de visserij maar een klein onderdeel van geweest. En ik vind het Jagershuis een leuke plek met lekker eten. Je zit daar als het ware in de Vlietlanden!"

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox