Logo grootvlaardingen.nl


Leerlingen die willen instromen in jaar 2, 3 of 4 kunnen zich inschrijven voor het nieuwe schooljaar via www.sjm.nl.
Leerlingen die willen instromen in jaar 2, 3 of 4 kunnen zich inschrijven voor het nieuwe schooljaar via www.sjm.nl.

Instromen op Jozefmavo in klas 2,3 of 4

Als de havo te zwaar is, kunnen leerlingen terecht op de mavo. De St.-Jozefmavo aan de Willem de Zwijgerlaan verwelkomt jaarlijks vijftig leerlingen die instromen in het tweede, derde en vierde leerjaar. "Hier kunnen ze weer successen beleven", zegt directeur April van Loenen.

VLAARDINGEN - Bij twijfel tussen twee niveaus blijken ouders hun kind vaak te motiveren om het hoogst mogelijke te doen. Niet geschoten is altijd mis, maar dat is niet altijd in het belang van het kind.

Als het niet lukt op de Havo is dat heel erg jammer. Gelukkig biedt de mavo deze kinderen een nieuwe kans. De St.-Jozefmavo (SJM) werkt met een speciaal programma voor instromers. Een frisse start maken onder goede begeleiding staat hierin centraal. De leerlingen gaan zelf aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat na zes weken geëvalueerd wordt. Indien nodig wordt dit proces herhaald. Dat gebeurt overigens zelden, want de meeste instromers doen het ontzettend goed.

Sinds het schooljaar 2016-2017 is het ook mogelijk om in het vierde leerjaar in te stromen op de SJM. Dat blijkt een goede, want deze kinderen presteren zeer goed. Als de huidige cijfers van de instromers op dit moment zouden gelden voor hun diploma, zou 100% geslaagd zijn!Voor groep 8 leerlingen met een mavo/havo advies zijn er op de SJM twee 'Kansklassen Havo'. Na het eerste jaar wordt hier de balans opgemaakt.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox