Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Gerard Verver

Kampioenenkiller DVO'32 licht ook VVOR pootje

VLAARDINGEN – Weer zorgde DVO'32 in de slotfase voor een onverwachte ontknoping. Ging dat een week eerder ten koste van de aanstaande kampioen KethelSpaland, ditmaal moest VVOR, de laatste belager van de Schiedammers, er aan geloven.

Door een snelle Rotterdamse treffer kwam de thuisclub op achterstand. Het poetste dat voor de pauze en in extra tijd weg: 2-1. "Mooi hé. Matig spelen en toch drie punten pakken", genoot trainer Ben Hoogwerf. De tweede achtereenvolgende zege op een titelkandidaat maakt duidelijk, dat DVO'32 al direct na de promotie een volwaardige derdeklasser is. Sterker nog het is zelfs nog in de race voor de derde periode en dus voor een plek in de tweede klas. Hoogwerf heeft dat echter voorlopig in een parkeerstand gezet. "Laten we maar vaststellen, dat het seizoen meer dan geslaagd is. Handhaven was het doel en daarin zijn we aardig geslaagd".Het lukte Zwaluwen niet om degradatiekandidaat Argon naar verlies te spelen: het bleef op 2-2 steken. Cion won met 7-0 van RotterdamUnited en bejubelde niet alleen het 2-1 verlies van concurrent Maense bij PPSC, maar stelde ook winst van de tweede periode veilig. Victoria'04/za klopte GLZ/Delfshaven met 0-4.

VFC/zo had vrijaf en zag de concurrentie verliezen. De stand in de kelder van 2D Concordia 23-26, Excelsior '20 22-23, VFC 23-22, WCR 23-19, XerxesDZB 23-18, Slikkerveer 22-12. Victoria'04/zo ging met 8-0 tenonder bij de aanstaande kampioen Meeuwenplaat.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox