Turnster Jaimy Bordewijk van GV Triade op de hoogste trede van het podium bij de meerkamp op de districtsfinale van het rayon Zuid-Holland (Foto: Ingrid van Mil).
Turnster Jaimy Bordewijk van GV Triade op de hoogste trede van het podium bij de meerkamp op de districtsfinale van het rayon Zuid-Holland (Foto: Ingrid van Mil). (Foto: Ingrid van Mil)

Turnster Jaimy Bordewijk onaantastbaar op meerkamp

Jaimy Bordewijk van turnvereniging Triade was onaantastbaar in de districtsfinale van rayon Zuid-Holland op de meerkamp en pakte goud. De Vlaardingse was dit aan haar stand verplicht. Zij was in de kwalificatiewedstrijden al de sterkste met uitstekende oefeningen.

door Peter Spek

Vlaardingen - In Amsterdam turnde Jaimy Bordewijk een ijzersterke meerkamp met uiteindelijk een record van 46.400 punten. De Vlaardingse had zich ook geplaatst voor de finale op de individuele onderdelen springen en de balk. Jaimy Bordewijk begon op haar favoriete toestel, de sprong, waar zij zich als eerste had geplaatst en een medaille in het verschiet lag. De turnster die voor Jaimy aan de beurt was maakte echter een lelijke val, waardoor de schrik er behoorlijk inzat bij de deelneemsters. De Triade-turnster nam in haar eigen poging teveel energie mee in haar aanloop waardoor zij bij haar landing snelheid overhad en uiteindelijk buiten de prijzen viel. Op de balk herstelde de Vlaardingse turnster zich weer en turnde een strakke oefening. Dit leverde brons op. Kim van der Touw turnde haar eerste districtsfinale en dat zorgde voor spanning. Het feit dat zij zich voor de titelstrijd had geplaatst was al een prestatie en zij mocht uiteindelijk tevreden zijn met een 24e plaats in een veld van 36 turnsters. Bij de junioren kwam Liselot van den Boogert in actie. Zij had niet haar dag en eindigde in de middenmoot.

Meer berichten