Maense kwam niet dikwijls in de buurt van Cion-doelman Sander Hengeveld. Als de Rotterdammers opstoomden, waren de Vlaardingers niet altijd maar ditmaal wel paraat (Foto: Persgroep/gsv).
Maense kwam niet dikwijls in de buurt van Cion-doelman Sander Hengeveld. Als de Rotterdammers opstoomden, waren de Vlaardingers niet altijd maar ditmaal wel paraat (Foto: Persgroep/gsv). (Foto: Gerard Verver)

Maense countert Cion naar eerste verlies in twee jaar

Vlaardingen - Cion was 45 wedstrijden ongeslagen, vertelde een trotse trainer Slobodan Dutina in de aanloop naar de topper tegen Maense. Die schone status werd door de Rotterdammers aan flarden geschoten: 3-1. "We zijn al een tijdje niet in goede doen."

De Vlaardingers liepen al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan, kwamen langszij door een wat makkelijk gegeven strafschop maar zagen Maense daarna naar 2 en 3-1 counteren. "Het ontbrak aan overtuiging", zag Dutina die niettemin met goed gevoel op weg gaat naar het thuisduel tegen de zaterdagvoetballers van laagvlieger SVV. "Dat wordt dan een wedstrijd waar we weer een beetje op stoom kunnen komen. We gaan deze week ook maar weer eens goed met elkaar in gesprek en er voor zorgen dat de koppies niet gaan hangen." VFC, zonder de voor vijf weken geschorste topscorer Nino Netten, won met 3-1 van Hermes DVS en nadert Cion tot op 1 punt. Ook Maense blijft kanshebber: Cion 20-47, VFC 20-46, Maense 17-41. Zwaluwen keerde met een 2-0 nederlaag terug van de uitbeurt tegen Achilles/Veen. Deltasport eindigde tegen Feyenoord met 10 man en 0-1 verlies. CWO manoeuvreert zich steeds verder in de problemen. Het verloor met 0-2 van Berkel en zakt naar de nacompetitie-zone. VFC/zo leed een gevoelig 6-0 verlies bij Excelsior'20 en blijft in 2D in de gevarenzone. Victoria'04/zo leek tegen KethelSpaland op weg naar 3-3 maar werd in de ultieme slotfase op 3-4 verlies gezet

Meer berichten