Foto: Peter Spek

Lekker ouderwets

Ik ga het nu niet hebben over de formatiebesprekingen voor een nieuw college van burgemeester en wethouders, een belangrijk onderwerp weliswaar, maar daarover later zeker meer als die besprekingen in een beslissend stadium komen en ik zeer benieuwd ben wie uiteindelijk de wethoudersposten gaan bezetten. Wat mij wel trof was een enveloppe die ik vond in mijn brievenbus. Een enveloppe met mijn naam er handgeschreven op. Wie doet zoiets tegenwoordig nog in het digitale tijdperk waarin wij leven met email, Whatsapp en Instagram? Dat zijn toch tegenwoordig dé communicatiemiddelen. Geen afzender op de enveloppe, dus maar snel, in stijl, met een ouderwetse brievenopener de enveloppe geopend. Mijn verbazing was groot. Een handgeschreven brief van een trouwe lezeres van Groot Vlaardingen, Jeannette. "Mijn printer was stuk, dus maar op deze manier, maar de woorden blijven hetzelfde", schreef zij. En terecht merkte zij ook op, dat het lekker ouderwets is om weer eens zo'n brief te schrijven.

Mijn verbazing was groot: een handgeschreven brief!

En wie krijgt zo'n brief tegenwoordig nog? 'Ik dus!', dacht ik hardop. "U kent mij niet, al zie ik u vaak fietsen met of zonder echtgenote of kleinzoon. In de speeltuin bij u in de buurt hebben wij weleens wat woorden gewisseld en mijn man heeft met u bij Fortuna gelopen. Al doet dat er allemaal niet toe. Wat wel?, zult u misschien denken", was de inleidingen en mijn nieuwsgierigheid werd groter. Waar ging dit naartoe? "Uw stukjes in Groot Vlaardingen, al jarenlang, lees ik met heel veel plezier. Ze zijn zo leuk en herkenbaar geschreven, dat ik altijd denk: hier moet ik eens op reageren. Maar daar komt vaak niets van, maar nu is het zover."
Jeannette haalt mijn column aan over de rondleiding bij Kethel 1 in Schiedam. "Die zo herkenbaar was, maar ook de vakanties in Luxemburg, het fietsen met de kleinzoons en het oppassen. Ik beleef er echt heel veel plezier aan."
Ik werd er even stil van en kreeg rode koontjes van deze aardige complimenten. Jeannette bedankt. Mijn dag kon niet meer stuk!

Meer berichten