"Nadat ik verteld had dat de mensen op de foto's autisme hebben, dachten sommige bezoekers opeens dat ze het wél kunnen zien. Onzin natuurlijk", zegt fotografe Tamara Heck. (Foto: Britt Planken)
"Nadat ik verteld had dat de mensen op de foto's autisme hebben, dachten sommige bezoekers opeens dat ze het wél kunnen zien. Onzin natuurlijk", zegt fotografe Tamara Heck. (Foto: Britt Planken) (Foto: Britt Planken)

Die blik in hun ogen... Bijzondere expositie opent 3 april

Vlaardingen - De tentoonstelling Anders = Uniek van fotografe Tamara Heck is van 3 tot en met 20 april te zien in KADE40. Er wordt vaak beweerd dat autisme aan de buitenkant te zien is. Vooral de oogopslag zou het verraden. Met de fotoserie 'Anders = Uniek' ontkracht fotografe Tamara Heck dat vooroordeel.
Voor Tamara is dit een bijzondere locatie. Bij de voorloper van KADE40, in het Hollandiagebouw, volgde zij namelijk haar eerste fotografielessen. In 2015 rondde ze haar studie aan de School voor Fotografie af. Anders = Uniek was haar afstudeerproject.

De Autismeweek vindt dit jaar plaats van 30 maart tot en met 7 april. Tijdens deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Dit jaar is het thema 'luisteren naar autisme'. Kijk op www.autismeweek.nl voor informatie en activiteiten. Op 3 april, middenin de Autismeweek, opent Tamara om 17.00 uur de expositie Anders = Uniek in KADE40. Een aantal deelnemers van het project zullen daarbij aanwezig zijn.

Lees het complete interview dat Britt Planken met Tamara Heck over deze bijzondere expositie had, woensdag in onze papieren krant.

Meer berichten