De tochten kunnen met de kano en op de fiets worden gemaakt. De Fluisterboot is gereserveerd, voor  de tochten per kano of op de fiets zijn plaatsen beschikbaar. Opgeven via websites clubs. (Foto: E. Lohmann)
De tochten kunnen met de kano en op de fiets worden gemaakt. De Fluisterboot is gereserveerd, voor de tochten per kano of op de fiets zijn plaatsen beschikbaar. Opgeven via websites clubs. (Foto: E. Lohmann)

Met kano of fiets langs verdwenen molens

Een blik vanaf het water zorgt vaak voor een hele andere kijk op de omgeving. kanovereniging Natsec, de Historische Vereniging Vlaardingen en de Vlaardingse Fluisterboot Andante bieden die mogelijkheid op 21 april met een tocht langs verdwenen molen in het Midden Delflandgebied.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – "De voorbereidingen zijn nog gaande maar een uniek samenwerkingsverband tussen Natsec, de Historische Vereniging Vlaardingen en Fluisterboot Andante, zorgt ervoor dat wij belangstellenden een hele mooie dag kunnen bezorgen en dingen kunnen laten zien die je vanaf de wal vaak niet kan waarnemen", zegt Ernst Lohmann van de organisatie. "Het wordt een tocht langs de verdwenen molens van Midden-Delfland. In dit gebied stonden in het verleden tientallen molens die de polders droog hielden. Slechts enkele molens, waaronder de Groeneveldse Molen bij 't Woudt, zijn behouden gebleven. Op de plaatsen waar de grote watermolens stonden, zijn soms gemalen geplaatst. Deze zijn makkelijk herkenbaar, maar andere plaatsen zijn niet altijd eenvoudig te vinden." Tijdens de tocht zijn de oude molenplaatsen gemarkeerd. "Op 21 april worden dertien plaatsen bezocht waar in het verleden molens stonden en er wordt een bezoek gebracht aan een echte Oudhollandse watermolen. Een gids vertelt allerlei wetenswaardigheden over die verdwenen molens.''

Meer berichten