Naast een vaste kern van deelnemers bezoeken bewoners van Zonnehuisgroep De Laurenburg de zweminstuif van Peter Bernhart (in het midden) (Foto: Peter Spek).
Naast een vaste kern van deelnemers bezoeken bewoners van Zonnehuisgroep De Laurenburg de zweminstuif van Peter Bernhart (in het midden) (Foto: Peter Spek). (Foto: Peter Spek)

'Belangrijk dat mensen met een beperking bewegen'

door Peter Spek

Vlaardingen - Peter Bernhart organiseert al ruim vijftien jaar op vrijdagavond een zweminstuif voor mensen met een beperking in zwembad De Kulk. Hiervoor bestaat nog altijd veel belangstelling. "Het is belangrijk dat mensen met een beperking bewegen, dat is goed voor lichaam en geest."

Sportinstructeur Peter Bernhart weet waarover hij praat. Zelf mist hij een been en is grotendeels aangewezen op een rolstoel. "Voor mensen met een beperking is het een hele stap een zwembad in de stappen en deel te nemen aan de reguliere activiteiten. Vaak is dat ook niet mogelijk omdat de voorzieningen daarvoor ontbreken. Bij onze zweminstuif is voldoende begeleiding aanwezig en wij beschikken over speciale rolstoelen en tilliften om iedereen een gezellig zwemuurtje te bezorgen", zegt Peter Bernhart. "Niemand wordt uitgesloten. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom. Het zwemuurtje bestaat uit ontspannen zwemmen met spelletjes en muziek." Zwemmen is bij uitstek geschikt om mensen met een beperking te laten bewegen. "Fysiek kan je veel meer in het water en dat zorgt ook voor zelfvertrouwen." De zweminstuif wordt om de 14 dagen bezocht door de bewoners van De Laurenburg. "Prachtig om te zien hoe zij zich vermaken in het water." De zweminstuif is elke vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Informatie: 06-54786425.

Meer berichten

Shopbox