Beleef de City Light Xperience vanavond!

VLAARDINGEN - Vanavond vindt de City Light Xperience plaats. Een bijzondere wandeltocht met licht, beweging en belevenissen die een aantal belangrijke gebeurtenissen en plekken van Vlaardingen in het licht zet. Denk bijvoorbeeld aan de Slag bij Vlaardingen en de Geuzenmaand, maar ook de Buitenplaats Van Ruytenburgh, de Touwbaan en het Museum Vlaardingen. De wandeltocht tussen 18.30 en 19.30 uur start bij de Watertoren en eindigt op het Westelijk Havenhoofd. Daar krijgen we om ongeveer 20.15 / 20.30 uur een voorproefje te zien van een nieuw lichtkunstwerk van Dike Hof: OVERKANT. 

Lichtkunstwerk
Want heb je op De Watertoren al eens het lichtgevende woord 'WATER' gezien? Als je goed kijkt zie je op nog een paar mooie gebouwen een verlicht woord staan. Die woorden samen zijn een kunstwerk. Ze staan ook aan het begin van een oude route: van 't Oft naar 't Oofd. Aan het eind van de route staat nog niks en toch weet iedereen waar dat is. Dat is namelijk aan het Hoofd, waar je uitkijkt op onze overkant. Met z'n allen gaan we op 9 maart de hele route verlichten. Daar hebben we jou als lichtbrenger voor nodig, zodat we ook aan het eind van de route een lichtkunstwerk krijgen. 

Beleef het zelf
Zorg dat je tussen half zeven en half acht in 't Oft bent bij de Watertoren. Weet je wat 't Oft is? Dat is de oude naam voor het Oranjepark. Onderweg is van alles te zien, horen, beleven en te doen. Tussen acht en negen uur kom je aan bij 't Oofd. Weet je waar dat is? Dat is de oude naam voor het (Haven)Hoofd. En dan……. (dat is nog geheim)!

Britt Planken
Meer berichten

Shopbox