Foto: Dierenopvang Vlaardingen

Dier van de week: Wolf zoekt nieuwe coach

Vlaardingen - Wolf, een grote kruising herder van 1 jaar oud, is erg actief. Rennen, springen en gek doen vind hij helemaal het einde. Wolf is opgegroeid op een boerderij en hij mist een heel groot stuk essentiële opvoeding.

Hij is enorm sterk, om hem uit te laten moet je stevig in de schoenen staan. Wolf was gewend aan een andere hond, een teefje en katten die hij heel zorgzaam aflikt om ze schoon te krijgen.

Werkhond

Waar het Wolf nog aan ontbreekt is socialisatie, hij blaft naar onbekende mensen, maar als hij weet wie hij voor zich heeft, wordt hij je beste vriend. Het is een hond waar je veel mee moet ondernemen, bijvoorbeeld speuren, behendigheid of gehoorzaamheid. Een herder is uiteindelijk een werkhond en moet bezig gehouden worden.

Ervaring met angstige honden

Zijn ideale nieuwe levenspartner is iemand met veel ervaring met angstige honden, die hem kan leren dat de wereld leuk is. Wolf zou gebaat zijn iemand met een stabiele hond die hem kan helpen. Voor kinderen is hij te lomp en te sterk. Alleen zijn is hij nog niet gewend, dat moet opgebouwd worden. Wolf zoekt een ervaren nieuwe maat, iemand bij wie hij de rest van zijn leven kan blijven.

Meer informatie

Bel/e-mail voor meer informatie, 010-4345335 of info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Neem anders een kijkje op de website https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-nieuwe-waterweg.

Meer berichten

Shopbox