De leerlingen vonden het fantastisch om het Jeugdjournaal over de vloer te hebben (Foto: PR).
De leerlingen vonden het fantastisch om het Jeugdjournaal over de vloer te hebben (Foto: PR).

Leerlingen van Avonturijn schitteren in Jeugdjournaal

Vlaardingen - De leerlingen van Avonturijn Vlaardingen hebben geschitterd in het NOS Jeugdjournaal. De leerlingen werden geïnterviewd over het thema 'luizen'.

Daar wisten de leerlingen van Avonturijn wel raad mee want op school werken ze in de middag altijd met thema's over wereldoriëntatie en woordenschatontwikkeling.

Creatief

De leerlingen leren daardoor over een onderwerp onderzoeksvragen te bedenken en het proces te beschrijven. Na afloop presenteren de leerlingen dan aan de klas hoe ze het thema hebben aangepakt en welke vragen ze hebben onderzocht. Deze informatie presenteren ze dan op creatieve wijze.

Klaar voor toekomst

Zo zijn er afgelopen weken VLOGS, raketten, weerstations en Olympischse stadions gemaakt. De leerkrachten begeleiden de leerlingen tijdens het samenwerken en ontwikkelen samen als team een opbouw in deze aanpak. Dit zodat de leerlingen klaar worden gestoomd voor de toekomst.

Fantastische kans

De leerlingen vonden deze kans helemaal fantastisch. Ze hebben verteld aan heel Nederland wat ze doen op school en konden daarna zelfs de presentator van het NOS Jeugdjournaal interviewen voor hun VLOG. Deze is natuurlijk online terug te vinden op de website van de school. Snel opzoeken en kijken maar.

Meer berichten

Shopbox