Een stralende Fatima Ouhlous tijdens haar surpriseparty aangeboden door haar collega's van het Delta Hotel. (Foto: Bianca Jocker)
Een stralende Fatima Ouhlous tijdens haar surpriseparty aangeboden door haar collega's van het Delta Hotel. (Foto: Bianca Jocker)

'Fatima is visitekaartje van het Delta Hotel'

De verrassing was groot bij Fatima Ouhlous. Vorige week kreeg zij van directeur Ronald Cordes van het Vlaardingse Delta Hotel en van alle bijna honderd medewerker een surprise party aangeboden omdat zij deze maand precies veertig jaar werkzaam is in het gezichtsbepalende hotel aan de Maasboulevard.

VLAARDINGEN – Ronald Cordes is trots op Fatima. "Ze is hoofd van de huishouding en in die functie een heel belangrijke medewerkster. Ze heeft de zorg voor het schoonhouden van de hotelkamers en alle andere ruimtes in het hotel. Een hele klus, maar ze doet dit al jaren met grote toewijding!''
Een hotel wordt door haar gasten afgerekend op de hygiëne van de hotelkamers, maar ook het restaurant moet er verzorgd uitzien. ''Zij is echt ons visitekaartje", benadrukt Cordes. In de afgelopen veertig jaar heeft Fatima Ouhlous maar liefst één miljoen hotelgasten van een schone kamer voorzien. "Veel hotels besteden tegenwoordig het schoonmaken uit, maar wij hebben er juist voor gekozen dat in eigen hand te houden. En met Fatima aan het hoofd van de huishouding hebben wij daar beslist geen klagen over." De man van de jubilaris kwam eind jaren zestig als één van de eerste gastarbeiders uit Marokko naar Vlaardingen. Wat later kwam zijn vrouw Fatima in het kader van de gezinshereniging ook naar deze stad. Ze kregen vijf kinderen. Op een gegeven moment stapte Fatima spontaan het Delta Hotel binnen met de vraag of er werk was. Zo begon ze in de keuken.

"Mijn voorgangers zagen al snel dat Fatima meer in haar mars had'', vertelt Cordes en zo klom ze langzaam op tot hoofd van de huishouding. Momenteel geeft ze leiding aan vijftien medewerkers. Ze houdt nu niet meer alleen het hotel schoon, maar maakt ook de roosters van de medewerkers. "Wat ik zo mooi vind aan Fatima is dat ze echt een voorbeeldfunctie heeft gekregen. Ze is nooit te laat op haar werk en als leidinggevende is ze streng maar zeer rechtvaardig!" Ronald Cordes kent Fatima Ouhlous nu negen jaar, dus zolang hij leiding geeft aan het Delta Hotel. "Maar ook van mijn voorgangers heb ik niets dan lovende woorden gehoord. Bovendien komt het niet meer zo vaak voor dat medewerkers veertig jaar bij dezelfde werkgever werken. Wij zijn er erg blij mee." Een opvallende eigenschap van de jubilaris is dat zij zich nooit op de voorgrond zet en dienstbaar is aan andere mensen. "Een mooi voorbeeld uit het verleden is dat toen het hotelpersoneel een kerstcadeau uitzocht, Fatima haar eigen portemonnee pakte en geld gaf voor een goed doel: dat is Fatima ten voeten uit!''

Meer berichten

Shopbox