Vincent Kevenaar (links), voorzitter van de Stichting Nationale Gedenkdagen, met de toenmalige burgemeester bij de opening van het programma van Koningsdag. (Foto: Peter Spek)
Vincent Kevenaar (links), voorzitter van de Stichting Nationale Gedenkdagen, met de toenmalige burgemeester bij de opening van het programma van Koningsdag. (Foto: Peter Spek)

Weer minder geld voor programma Koningsdag

VLAARDINGEN – Nadat de organisatoren van het Zomerterras al de noodklok hadden geluid gezien de precaire financiële situatie van het komende muziekfestival in het Oranjepark, trekt ook de Stichting Nationale Gedenkdagen, verantwoordelijk voor de organisatie van Koningsdag en 4 en 5 mei, aan de bel bij de gemeente over over de steeds verder gaande bezuinigingen. "Na de zoveelste korting op ons budget hebben wij met pijn in het hart drastische maatregelen moeten nemen om het programma voor de komende Koningsdag weer rond te krijgen", zegt voorzitter Vincent Kevenaar. "Omdat Koningsdag primair voor de jeugd een feest moet zijn is besloten daar de nadruk op te blijven leggen. Dit betekent dat helaas door verschillende programma-onderdelen een streep wordt gehaald." De Havenloop, de oudste stratenloop in Nederland, wordt om kosten te besparen, van het programma afgevoerd en daarvoor in de plaats komt de Mijl van Vlaardingen. "Daarnaast zal het beklimmen van de toren van de Grote Kerk komen te vervallen en is er ook minder ruimte voor muzikale optredens in Vlaardingse verzorgingstehuizen", zegt Vincent Kevenaar. Welke andere onderdelen nog moeten verdwijnen is op dit moment nog niet bekend. ''Maar als de geplande bezuinigingen toch doorgevoerd worden dan zal er verder geschrapt moeten worden in het programma, dat staat als een paal boven water", waarschuwt de organisatie.

Meer berichten