Marion Valkenburg werd zaterdagmorgen door sportwethouder Arnout Hoekstra verrast met de Flip Vethaak-trofee (Foto: Ron van Rossum).
Marion Valkenburg werd zaterdagmorgen door sportwethouder Arnout Hoekstra verrast met de Flip Vethaak-trofee (Foto: Ron van Rossum). (Foto: Ron van Rossum)

Marion Valkenburg verrast met Flip Vethaak-trofee

Marion Valkenburg kreeg een verrassend verjaardagscadeau. Wist zij in augustus vorig jaar in Amerika een tweede plaats te veroveren op de Cross World Games voor vrouwen, op haar verjaardag in oktober kreeg de Vlaardingse een berichtje van de organisatie, dat zij was opgeschoven naar de eerste plaats.

door Peter Spek

Vlaardingen - De nummer één werd betrapt op doping. "Dat is wel verrassend om zo'n bericht ineens te ontvangen. In eerste instantie dacht ik, hoe weten zij dat ik jarig ben, maar even later drong het tot mij door dat ik de winnares ben van de wereldkampioenschappen Crossfit in Amerika." En dat leverde haar de Flip Vethaak-trofee op die sportwethouder Arnout Hoekstra zaterdagmorgen in haar sportschool kwam overhandigen. "Ik begon net aan de eerste les toen de wethouder ineens binnenstapte. Een totale verrassing voor mij, maar wel leuk natuurlijk. Het zet mijn sport weer even in de schijnwerpers", aldus Marion Valkenburg. De Vlaardingse kende Flip Vethaak niet. "Daar had ik nog nooit van gehoord, maar Arnout Hoekstra heeft mij dat haarfijn uitgelegd." Overigens wil Marion Valkenburg niet lang stil blijven staan bij dit heugelijke feit, "Ik ben in volle voorbereiding voor de wedstrijd in Amerika in augustus, de voorronden beginnen eind februari en dan moet ik bij de beste twintig zitten. Vervolgens kan ik mijn eerste plaats verdedigen."

Meer berichten