Burgemeester Jetten en Graaf Drik III zetten de twee winnende paren voor de trouwerij in middeleeuwse sferen alvast in de bloemen (Foto: Frans Assenberg)
Burgemeester Jetten en Graaf Drik III zetten de twee winnende paren voor de trouwerij in middeleeuwse sferen alvast in de bloemen (Foto: Frans Assenberg) (Foto: Frans Assenberg )

Bruidsparen doen stap terug in de tijd

VLAARDINGEN – "Onze families zullen wel verrast zijn als zij horen dat wij 16 juni gaan trouwen. Maar snel even bellen en het grote nieuws vertellen", laten Sylvia van Delft en Theo Lagendijk met een grote glimlach weten als zij net gehoord hebben van burgemeester Jetten dat zij en Morena de Kok en Boris Lenting bij de viering van de overwinning bij de Slag bij Vlaardingen in de echt verbonden zullen worden.

"Wij hadden eigenlijk helemaal nog geen plannen om op korte termijn te gaan trouwen", zegt Theo Lagendijk in de koffiekamer van het stadhuis. "Door drukte bij ons eigen bedrijf stelden wij die beslissing steeds uit. Pas vorige week hebben wij ons aangemeld voor deze wedstrijd en tot enkele minuten geleden wisten we niet eens dat wij bij de twee winnende koppels zouden zitten. Het is echt een grote verrassing voor ons. Nu snel de familie inlichten en een feestje organiseren."
Door hun opvallende motivatie werden Sylvia en Theo en het stel Morena en Boris winnaar van deze door de gemeente Vlaardingen uitgeschreven wedstrijd met als prijs een gratis trouwerij in middeleeuwse sfeer tijdens het historisch stadsspektakel. Theo Lagendijk, vorige week in deze krant nog Vlaardinger van de Week, voelt zich nauw verbonden met Vlaardingen. "Wij hebben de cursus Ken uw Stad gevolgd en ik heb met mijn computerbedrijf een project opgezet in het kader van de Slag bij Vlaardingen."

Het andere gelukkige bruidspaar, Morena en Boris waren niet minder verrast. "Dit hadden wij niet verwacht toen wij de uitnodiging kregen om naar het stadhuis te komen. Wij zijn erg gefascineerd door de middeleeuwen en in onze motivatie hebben wij aangegeven graag in de tijdmachine te stappen om een kijkje te nemen in het Vlaardingen van 1000 jaar geleden." De winnende koppels krijgen naast die gratis trouwerij ook een gratis trouwboekje en een feestelijke middeleeuwse oorkonde, bloemen, een groeps- en bruidsfoto en na afloop een middeleeuwse feestdronk. "De huwelijken zijn gepland om 12.00 en 15.00 uur en de plechtigheid begint met een feestelijke stoet naar het stadhuis. Hier is een middeleeuws bacchanaal aan de gang. De officiële huwelijksplechtigheid is in de oude hal van het stadhuis. Na afloop is er een feestdronk voor het kersverse bruidspaar op het bordes. De kans is groot dat middeleeuwse ambachtslieden, handelaren en boeren jullie dan toezingen", aldus burgemeester Jetten die de aanstaande bruidsparen alvast in de stemming liet komen door een bruidstaart aan te snijden samen met de hoofdrolspeler van duizend jaar geleden, Graaf Dirk III.

Meer berichten