Deltasport-trainer Ton Pattinama noemde het vijfdaagse verblijf in Fuengirola een 'sfeerkamp'. De oefenwedstrijd tegen Lyra werd wel serieus genomen en met 4-0 gewonnen. (Foto: Michel Pluijmert)
Deltasport-trainer Ton Pattinama noemde het vijfdaagse verblijf in Fuengirola een 'sfeerkamp'. De oefenwedstrijd tegen Lyra werd wel serieus genomen en met 4-0 gewonnen. (Foto: Michel Pluijmert) (Foto: Gerard Verver)

'Het hoeft niet, maar als we promoveren gaan we'

VLAARDINGEN – Zes overwinningen, driemaal verlies, driemaal gelijk en plaats drie op de ranglijst. Dat is voor Deltasport precies halverwege de competitie de stand van zaken. Daarmee is Ton Pattinama, zoals hij het noemt, "gematigd tevreden." Duidelijk is in ieder geval wel, dat een kampioenschap uit zicht is.

"Dat gaat naar Feyenoord", klinkt het. Een blik op het klassement bevestigt dat. De Rotterdammers zijn ongeslagen en hebben een voorsprong van 8 punten op de 'lijstaanvoerder' van de achtervolgers Brielle. "De Rotterdammers zijn van een buitencategorie." Vandaar, dat hij en assistent Jaco de Ligt op hun verlanglijst een periode hebben ingevuld. Dat de eersteklasser inmiddels op vijftien verliespunten staat, noemt hij "vooral eigen schuld". Zijn analyse is eerlijk: "We zijn in een aantal wedstrijden vergeten dingen te doen, die een beter resultaat zouden opleveren. Waren dominant, maar verzuimden dat in doelpunten uit te drukken." Het levert nu een plek op in de uit vier clubs bestaande groep die jacht maakt op de door Brielle bezette tweede plaats. "Dat viertal is behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar. Winnen of verliezen is dan afhankelijk van de vorm van de dag". Overigens is hij ook eerlijk over Deltasports toekomst. "We streven niet naar promotie. Als het zich aandient gaan we natuurlijk, maar het budget laat geen ruimte om voetballers met een hoofdklasse-status te halen. Daar maak ik geen geheim van."        

Meer berichten