Besuursleden Arnold Klein, Elly Pranger en Thil Zom van bewonersvereniging Zwaluwen Even blikken terug op een geslaagd 2017.
Besuursleden Arnold Klein, Elly Pranger en Thil Zom van bewonersvereniging Zwaluwen Even blikken terug op een geslaagd 2017. (Foto Henk Boose)

'Zwaluwenlaan Even' blikt terug

VLAARDINGEN - 'Het was me 't jaartje wel', zegt Thil Zom, voorzitter van de Bewonersvereniging 'Zwaluwen Even' in Vlaardingen. Zij behartigt samen met medebestuursleden Elly Pranger en Arnold Klein de bewonersbelangen van de flat aan de Zwaluwenlaan. Zo is er het afgelopen jaar veel contact geweest met Waterweg Wonen, Gemeente Vlaardingen, Irado, de huurdersraad, de woonbond en een goede samenwerking met bewonersvereniging 'De Toekomst'. Dat het werk van de vereniging door de bewoners gewaardeerd wordt bewijst het feit dat het ledental in slechts enkele jaren is gestegen tot 120. Maar er is meer dat het bestuur voldoening schenkt. Zo is er afgelopen zomer met de kinderen uit de flat een grote zwerfvuilschoonmaak om het complex gehouden. De bewonersverenging bestond in 2017 vijfentwintig jaar en dat is met de bewoners op grandioze wijze gevierd in de Schiedamse Beethovenflat. Kort daarop werd onder de noemer 'Buurtinitiatief' tussen de complexen 'Beethovenflat' (Schiedam) en 'Zwaluwen Even' voor de bewoners een middagje kerststukjes maken georganiseerd. Hierbij ontbraken ook kerststol en erwtensoep niet. Kort voor de kerst gonsde het weer van de activiteiten in de Zwaluwenflat want de kinderen konden met de kerstman op de foto. Ook ouders, opa's en oma's lieten zich deze kans niet ontgaan. Een dag later werd het in de hal van het complex een gezellige kerstmeeting voor de bewoners gehouden, opgeluisterd met heerlijke hapjes en een drankje. Dat het voor het bestuur van de bewonersvereniging een druk, maar geweldig jaar was, mag duidelijk zijn. "Het stimuleert ons met nog meer energie aan het jaar 2018 te beginnen!"

Britt Planken
Meer berichten