Jan Anderson bezit 120.000 historische objecten, waaronder zelfs voorwerpen die meer dan 2.160 jaar oud zijn. In zijn gratis streekmuseum brengt hij aan de hand van zijn verzameling de streekgeschiedenis tot leven. (Foto: Britt Planken)
Jan Anderson bezit 120.000 historische objecten, waaronder zelfs voorwerpen die meer dan 2.160 jaar oud zijn. In zijn gratis streekmuseum brengt hij aan de hand van zijn verzameling de streekgeschiedenis tot leven. (Foto: Britt Planken) (Foto: Britt Planken)

Bezoekersrecord Streekmuseum

"Ondanks de beperkte openingstijden heeft Streekmuseum Jan Anderson in 2017 14% meer bezoekers getrokken. Daarnaast zijn 887 voorwerpen aan de collectie toegevoegd, voorwaar een succesvol jaar", laat Jan Anderson weten. 

"Ook zijn er een aantal nieuwe films uit de na-oorlogse tijd aangeworven en digitaal overgezet. We zullen a.s. weekend zaterdag en zondag deze nieuwe films vertonen o.a. een film van Jan Schaper over de oude Lijnbaan in het centrum van de stad waarbij het fabriceren in alle stadia in beeld word gebracht en een tweetal films over het leven in de stad in de jaren 50 en een film van 12 minuten uit het jaar 1954. Hierdoor krijgen we een goed beeld van het leven vlak na de Tweede Wereldoorlog. Zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur.

Tenslotte bieden wij alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie op het stadhuis het boekje Vlaardings A B C  aan met afbeeldingen van voorwerpen uit ons museum met gedichten erbij van de Rotterdamse dichter Kees Plaisier."

Britt Planken
Meer berichten