Poezen en honden

Kees de Krieger, beheerder van Stadsboerderij Holywood, dacht aan de katten en honden op het erf en klom in zijn pen.

"Bij de dieren van de stadsboerderij denkt iedereen waarschijnlijk aan koeien, geiten, varkens en kippen. Maar de katten of honden van de boerderij vergeet men wellicht, vandaar deze ingezonden brief. Mede ook omdat Bas de hond een jaar geleden is overleden.

We hebben verschillende honden gehad op de boerderij. De eerste was Victor, een Roteb Terrier. Victor was lief tegen alle dieren en bezoekers. 5 december 2001 overleed het beestje. Via de dierenarts kregen we een adres van een boer die nog een puppy had. Bas. Nou dat hebben we geweten!

Bas was de hond van de boerderij. Zeg maar gerust de beroemdste hond van Vlaardingen! In het begin had Bas problemen om op de boerderij te blijven. Hij liep regelmatig naar winkelcentrum De Loper, om daar prolentarisch te gaan winkelen. Bij de Pets Place en Het Lopertje deed hij zich te goed aan brokjes of een haring. We werden dan gebeld dat hij was opgepakt! Later voelde hij zich gelukkig veilig op het erf en had hij bijna 24 uur om achter zijn balletje aan te rennen. Wie heeft er geen bal gegooid met hem?! In 2015 kreeg Bas er een vriendinnetje bij, Filou genaamd. Jeetje, dat werd voor ons wel schakelen met zo'n pup en een opa. Verleden jaar is Bas na dik 16 jaar trouwe dienst overleden en sindsdien zwaait Filou de scepter. Afgelopen zomer heeft ze een nestje pups gehad, waarvan er nog enkele in Vlaardingen rondlopen.

De poezen zijn er al zolang als ik dat ben. Meestal waren er twee die de boerderij muisvrij probeerden te houden. Voor de namen moet ik ver in mijn geheugen graven. Mambo en Dumpie schieten mij te binnen. Nu lopen er vier om het ongedierte angst in te boezemen. Diverse poezen zijn zwanger geraakt van een kater die zijn kans rook en greep. Hebben jullie nu een beeld gekregen van onze andere Holywood viervoeters?"

 

Britt Planken
Meer berichten