In 2015 tekende Danny Schenkel, na een lange voetbalcarriere, bij het Bussumse BFC zijn eerste contract als trainer. Zwaluwen wordt zijn tweede broodheer. (Foto: BFC)
In 2015 tekende Danny Schenkel, na een lange voetbalcarriere, bij het Bussumse BFC zijn eerste contract als trainer. Zwaluwen wordt zijn tweede broodheer. (Foto: BFC) (Foto: Gerard Verver)

Danny Schenkel is een trainer met ambities

Door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Hoe komt een Utrechter als trainer in Vlaardingen terecht? Het is een vraag die kan opwellen nu Zwaluwen Woerdenaar Danny Schenkel (39) heeft vastgelegd als opvolger van de na twee seizoenen vertrekkende Oscar Biesheuvel.

Netwerken, zo blijkt. De oud-profvoetballer heeft nog goed contact met zijn vroegere Sparta-maatje en nu Excelsiors commerciële man Wouter Gudde, broer van de bij Zwaluwen spelende Tim en Jesper. "Die kent mijn ambitie en vertelde, dat er in Vlaardingen een vacature was." Schenkel is aan zijn derde seizoen bij de Bussumse derdeklasser BFC bezig en volgt de opleiding oefenmeester 1. "Ik heb het prima naar de zin in Bussum. Maar als ik dadelijk slaag wil ik dat wel verzilveren en bij een hoger spelende club aan de slag. Zo ambitieus ben ik wel." Het werd dus Zwaluwen. Al googelend en daarna in gesprekken met een bestuursdelegatie, kreeg Schenkel een positief beeld van de club en de doelstellingen. "Ze hebben de intentie om vooral de eigen jeugd te laten doorstromen. Dat is ook mijn insteek. Als zo'n jeugdspeler goed genoeg is om in het eerste te spelen, dan moet je hem brengen. Dat is wat ik ook bij BFC gedaan heb. Daar staat nu een jong elftal, dat in de derde klasse prima meedraait." Kijkend naar de Zwaluwens wat wankele positie op de ranglijst vreest hij niet dadelijk bij een eersteklasser terecht te komen. "Ze hebben het in voorgaande seizoenen gered. Dat gaat ze nu vast ook lukken."

Britt Planken
Meer berichten