Trainer René van Teijlingen(rechts) samen met met Aleid van Prooijen, Marcel Ottespeer en Meriam Hoppenbrouwer, verantwoordelijk voor de startersclinic bij Fortuna.
Trainer René van Teijlingen(rechts) samen met met Aleid van Prooijen, Marcel Ottespeer en Meriam Hoppenbrouwer, verantwoordelijk voor de startersclinic bij Fortuna.

Startersclinic een goed begin van het jaar 2018

2018 sportief beginnen en je goede sportieve voornemens daadwerkelijk uitvoeren, dat kan bij de atletiekvereniging Fortuna. De club uit de Broekpolder begint op 13 januari met een startersclinic. Deelnemers worden in dertien weken klaargestoomd om zonder problemen vijf kilometer hard te lopen.

Door Peter Spek
VLAARDINGEN – "Het gaat er natuurlijk niet alleen om, om na die dertien weken die vijf kilometer te kunnen hardlopen, maar meer om aan een gezonde levensstijl te werken", zegt trainer René van Teijlingen van Fortuna. "Wij gaan er op deze startersclinic vanuit, dat de deelnemers nog geen enkele ervaring hebben met hardlopen en proberen via een speciaal programma de conditie, uithoudingsvermogen en de looptechniek van het hardlopen op te bouwen. Deze clinic is ook heel geschikt voor sportmensen die herstellende zijn van een blessure en de draad weer willen oppakken." Van Teijlingen geeft deze startersclinic samen met zijn collega's Aleid van Prooijen, Marcel Ottespeer en Meriam Hoppenbrouwer en de groep bestaan uit maximaal twintig deelnemers. "Op deze manier kan er alle aandacht geschonken worden aan de beginnende lopers. En bij Fortuna bestaat de mogelijk om door te stromen naar een andere loopgroep om bijvoorbeeld te werken aan een acht of tien kilometer." Er zijn nog plaatsen vrij voor de startersclinic op 13 januari. Aanmelden via: www.avfortuna.nl.

Britt Planken
Meer berichten