Vlaardinger Vincent Wols woonde de premiereavond van het kerstcircus bij en verwonderde zich over de indrukwekkende acts. Het circus is nog tot 7 januari te bezoeken. (Foto: Vincent Wols)
Vlaardinger Vincent Wols woonde de premiereavond van het kerstcircus bij en verwonderde zich over de indrukwekkende acts. Het circus is nog tot 7 januari te bezoeken. (Foto: Vincent Wols) (Foto: Vincent Wols)

Circus boeiend voor jong en oud

Vlaardinger Vincent Wols woonde de premiereavond van het kerstcircus bij en verwonderde zich over de indrukwekkende acts.

"De verwarmde en sfeervol ingerichte circustent van de familie Renz – die plaats biedt aan een paar honderd gasten - is op de première in het Vlaardingse Oranjepark vrijwel geheel gevuld", schrijft Vincent.

VLAARDINGEN - "De duisternis is al ingetreden als de honderden bezoekers de verlichte façade ingang van het Kerstcircus betreden. Spreekstalmeester Metin Vullings opent het circusprogramma en Disney's Frozenfiguur Olaf verwelkomt de circusbezoekers. Dan presenteert Prinses Elsa een dressuur met een schitterend witte schimmel. Gevolgd door de komische clown Yotzo, die daarmee menig schaterlach weet te ontlokken. Miss Kathy laat zien hoe goed circusdames kunnen jongleren. Na een komisch potje golf door Yotzo betreedt Georgina als ware een prinses en gezeten op een prachtige kameel de circuspiste om vervolgens de aandacht van de circusbezoeker mee te nemen naar de nok van het circus, waar zij met circusdoeken zwiert en zwaait. Kort voor de pauze nog de kamelendressuur door Franz Renz junior.

Na de pauze wordt door de rekwisiteurs het slappe koord opgezet. Grote bewondering voor de prachtige Miss Jenny die prima de balans weet te houden, zelfs tijdens het jongleren. Dan weer de beurt aan Franz Renz jr. met de dressuur van twee prachtige donkere paarden. En terwijl clown Yotzo een lied wil zingen, zorgt de schoonmaakster voor pijnlijke momenten, tot hilariteit van het publiek. Bernardo Renz houdt daarna de ballen en knotsen in de lucht met zijn jongleerkunsten. Het duo Endless Love is de laatste act met luchtacrobatiek met een romantische tint. Onder de warme stem van Metin Vullings komt het circusprogramma met de grande finale. In de foyertent kunnen de bezoekers onder het genot van een glas champagne nog één keer alle circusartiesten van dichtbij bewonderen of met ze op de foto.

Het Kerstcircus Vlaardingen biedt een ruim 2 uur durend circusprogramma, boeiend voor jong en oud. Een live circusorkest ontbreekt, maar de circustent is prima verwarmd en er zijn kuipstoeltjes met rugleuning."

Britt Planken
Meer berichten