Kerstlunch en mandalatekenen in De Ark


Kerstlunch en mandalatekenen in De Ark

Waar de kerst voor sommige ouderen een eenzame periode is, was er op donderdagmiddag 21 december voor de voornamelijk Schiedamse en Vlaardingse dames van tekenclub Onze Mandala juist veel gezelligheid te beleven.

Die dag was er namelijk de jaarlijkse kerstlunch in zalencentrum De Ark in Schiedam. Daar konden de tekenaressen bijpraten met bekende groepsgenoten en kennismaken met nieuwe dames uit de andere groepen. Voor aanvang deden enkelen alvast een aankoop bij de kleine uitstalling van goedkope tekenmaterialen. Dat scheelt zo vlak voor de kerst weer een tripje naar de speciaalzaak.

De heerlijke lunch werd in de feestelijk ingerichte groepsruimte verzorgd door Arianne Nagtegaal van de Ark en werd dit jaar voor het eerst gul gesponsord door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Na een uitgebreide maaltijd en gezellige natafelen kwamen er tekenspullen en spirografen tevoorschijn, die speciaal voor deze gelegenheid meegebracht waren. Met dit hulpmiddel teken je door middel van een tandwiel mooie patronen in cirkelvorm. Het speelse uitproberen leidde tot veel gespreksstof en er volgde onverwachte bewondering voor het eigen werk.

Groepsleidster Christien van Reeven vertelt: “Iedereen heeft van deze middag genoten. Het is mooi om te zien hoe nieuwe leden in de groepen zijn opgenomen alsof ze al jaren meedoen. Dat maakt dat wij als vrijwilligers met een warm gevoel terugkijken op een geslaagde dag en een seizoen vol gezellige donderdagmiddagen. Het zou mooi zijn als meer mensen ons weten te vinden en hiervan gaan meegenieten.”

www.onzemandala.nl, info@onzemandala.nl

Britt Planken
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden