Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Peter Spek

Op naar de kerstdagen

Zo, Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn het land weer uit. Ik heb de indruk, dat de discussie over wel of geen Zwarte Piet, aan Vlaardingen voorbij is gegaan en overgelaten is aan de rest van Nederland. Het kinderfeest is ook echt een kinderfeest geweest in de haringstad en laten wij het voor de toekomst ook zo houden.
Ja, en dan nu op naar de kerstdagen. De eerste kerstsongs heb ik op 27 november al gehoord op Sky Radio, echt waar kijk de playlist van deze zender er maar op na! Het werd met de dag meer om ons al een beetje in de kerststemming te brengen voor de dit jaar geen twee dagen maar drie dagen kerst, met de zondag voor eerste kerstdag meegerekend.
Ik kom elk jaar in de kerststemming van al die vaak prachtige lichtversieringen aan de woningen in Vlaardingen. Wat maken de Vlaardingers daar altijd veel werk van.

Eenvoudige lichtslangen tot hele kunstwerken. Een aantal jaren geleden spande een woning aan de Broekweg wel de kroon met een levensgrote kerstman op het dak. Vorig jaar heb ik hem gewoon gemist. De bewoners zijn mogelijk verhuisd of vonden het toch elk jaar weer te veel werk om het dak op te klimmen. Ik zal eens aanbellen.
Maar wie maakt nu de mooiste kerstversiering aan of bij zijn woning? Het zicht daarop is vaak weggelegd voor de naaste buren of de mensen uit de omliggende straten. Maar mis ik dan geen prachtige versiering? Dat wil ik natuurlijk niet, daarom een oproep aan alle Vlaardingers om mij de mooiste kerstversiering te laten zien en dat is tegenwoordig wel erg eenvoudig om met je mobiele telefoon daarvan een foto te maken. Loop 's avonds eens door je straat of je wijk en kijk eens goed rond en stuur een mooi exemplaar op naar de redactie. De beloning is een plaats in onze krant van 20 december. O,ja zelf beperk ik mij in mijn appartement aan de Vlaardingse Vaart tot een lichtslang langs de ballustrade van mijn terras.

Mail: redactie.gv@persgroep.nl

Meer berichten

Shopbox