Logo grootvlaardingen.nl


Sinterklaasfeest
Sinterklaasfeest (Foto: Div. )

Blauwe Vogels van Scoutinggroep Maurits-Viool bestaat 10 jaar!

De Blauwe Vogels, (scouts met een mentale handicap) van de Maurits/Vioolgroep hebben het de laatste maanden erg druk gehad. Naast de normale opkomsten zijn we op bezoek geweest bij de Geuzen op de Cornelia. We mochten varen in de haven, spannend was dat. Allemaal een zwemvest aan en peddelen maar. Veel te snel was het tijd om naar huis te gaan.
Een paar weken later hadden we een leerzame middag bij het Archeologisch Centrum in de Broekpolder. We weten nu hoe de mensen in de steentijd woonden, vuur maakten en kano’s uit boomstammen hakten.

Op 28 Oktober organiseerden de leden van motorclub de Monkey’s, ter ere van ons 10jarig bestaan een feestmiddag. Samen met de Kameleons van de Willem de Zwijgergroep konden de scouts allerlei spelletjes doen, schminken, klimmen, springen in een springkasteel, pony’s verzorgen en patat eten van een echte patatbakker.
De oudste scouts mochten meerijden achterop de motoren van de motorclub. Dat was een groot succes. Met de motorhelm op hebben sommige scouts wel 4 ritjes buiten de poort gemaakt.

Als afsluiting traden de Haringkoppen voor ons op en kregen we van de Kameleons een insigne voor op ons uniform. Na deze supermiddag mochten de scouts naar huis, met hun bagage, want we hadden ook nog een nachtje in het clubhuis “geslapen”.

Afgelopen zaterdag kregen we bezoek van 3 pieten, waarvan we er eerst een van het dak moesten redden. Na het knutselen en de chocomel met taart, kwam tot onze verrassing Sinterklaas zelf bij ons op bezoek. Voor iedere scout had hij een persoonlijk praatje en natuurlijk was er ook de zak met pakjes. Nadat de Sint vertrokken was, werden de pakjes uitgedeeld.
We zagen allemaal blije gezichten. Nog even opruimen met z’n allen en naar huis. Het was weer een leuke middag.

Wil je ook met ons mee op avontuur, kom gerust eens kijken. We hebben nog plek voor kinderen van 7 t/m 11 jaar.
Iedere oneven week zijn we op zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in ons clubhuis (van de Maurits/Vioolgroep) aan de Broekpolderweg.

Meer berichten

Shopbox