Logo grootvlaardingen.nl


Er moet nog veel gebeuren om obesitas onder kinderen terug te dringen, maar er is ook al veel bereikt.
Er moet nog veel gebeuren om obesitas onder kinderen terug te dringen, maar er is ook al veel bereikt.

Hoe krijgen we de jeugd op een gezond gewicht?

Vlaardingen - ''Als iedereen een kleine verandering doorvoert, leveren we samen een grote impact op de levensstijl van kinderen'', dit was de conclusie van de Ruim Denken-avond die D66 Vlaardingen afgelopen woensdag organiseerde.

De avond stond in het teken van jongeren op gezond gewicht. Of, om met Centrum voor jeugd en gezin stafarts Cissy Siebel van Oijen te spreken: "Als iedereen op slechts twee punten een
gezondere verandering doorvoert zijn we al een heel eind." De nadruk lag op het samenwerken van alle organisaties in Vlaardingen. Om te bereiken dat iedereen een paar dingen meer doet ,wordt nog een hele opgave. Daarom wil D66 Vlaardingen meer prioriteit voor het JOGG programma - Jongeren Op Gezond Gewicht.
De avond is live uitgezonden via Facebook van D66 Vlaardingen en ook terug te kijken. Een aantal organisaties missen nog de aansluiting bij JOGG vonden de aanwezigen. Zo zijn sportverenigingen, de wijkteams, de voedselbank, het voortgezet onderwijs, kerken en moskeeën en leerkrachten lichamelijke opvoeding nog te veel ondervertegenwoordigd in de samenwerking met JOGG. Door deze partijen erbij te betrekken kunnen hun stappen samen één grote stap in de goede richting betekenen. Want, zo gaf Vlaardingen in Beweging directeur Marvin Visser aan, "It takes a village to raise a child". Iedereen is nodig.

Meer berichten

Shopbox